Žele dva nova igrača
60

Wenger: Arsenal je spreman trošiti puno za pojačanja

Totalsport
Arsene Wenger
Arsene Wenger
Menadžer Arsenalovih nogometaša Arsene Wenger konačno je izjavio ono što su navijači kluba čekali dugi niz godina, da je klub spreman izdvojiti velike količine novca za željena pojačanja.

Bogati sponzorski ugovori, uz prodaju ponajboljeg igrača Robina van Persieja Manchester Unitedu prošlog ljeta konačno su, čini se, omogućili Arsenalu da zatvori finansijsku konstrukciju vezanu uz otplatu 390 miliona funti koliko je uloženu u izgradnju novog stadiona Emiratesa.

"Moja namjera je zadržati sve igrače koje imam i ako je moguće kupiti dva nova igrača. Spremni smo trošiti puno (ponovo) budući da smo imali ograničene finansije zbog izgradnje novog stadiona i to se moralo vratiti", rekao je Wenger u intervjuu za Al Jazeeru Sport uoči nedjeljnog premierligaškog poraza od Manchester Cityja (0-2).

"Ako pogledate bilo koji klub koji je napravio isto što i mi, oni su pali u rezultatima. Ali mi smo ostali na vrhunskom nivou. Da, bez osvajanja Premierlige, ali na vrhunskom nivou. Sada smo izašli puno jači u finansijskom smislu, pa možemo trošiti. Ali naš način je sličan Barceloninom, stvoriti jezgru ekipe iznutra i izvana dodati igrače koji nam zaista donose nešto ekstra", dodao je francuski trener koji je "topnike" preuzeo davne 1996. godine.

Upitan za vlastitu budućnost u Arsenalu, Wenger je rekao.

"Koliko ću ostati? Imam ugovor do 2014. godine, a ja sam uvijek poštivao svoje ugovore. Važno je da klub ode u pravom smjeru. Imamo mladu ekipu koja ima fantastične kvalitete i važno je da im pomognem to transformirati u pozitivne rezultate. Ali imam 63 godine i neću raditi do svoje stote."