Vodi klub od 1996. godine
0

Wenger: Ne ovisi o meni da li ću ostati u Arsenalu

Totalsport
Arsene Wenger
Arsene Wenger
Dugovječni menadžer Arsenala Arsene Wenger (63) prvi je put priznao da se njegov boravak na klupi "topnika" možda bliži kraju.

Francuski stručnjak vodi londonski klub od 1996. godine, a u tom je razdoblju tri puta osvojio Premiership i četiri puta FA Cup. No, Arsenal je bez trofeja od 2005. godine, a posljednjih je sezona ostao bez brojnih zvijezda. Wenger je zbog toga sve češće na udaru kritika, a u engleskim medijima nisu rijetka ni nagađanja o njegovom skorom odlasku s Emiratesa.

Francuz je posljednjih mjeseci uspio dogovoriti produženje ugovora petorice mladih igrača - Jacka Wilsherea, Aarona Ramseyja, Kierana Gibbsa, Carla Jenkinsona i Alexa Oxlade-Chamberlaina. No, prema priznanju, nije im mogao obećati da će ih on voditi još dugi niz godina.

"Nisam im mogao dati garanciju da ću ih ja voditi jer to ne ovisi o meni. Rekao sam im da klub ima povjerenja u njih i da u ovom trenutku ja vodim sportsku politiku", rekao je Wenger kojem ugovor ističe 2014. godine.

"Trenutno ne razmišljam o ugovoru, već o tome kako da budemo dobri ove sezone. A nakon toga ćemo vidjeti", dodao je iskusni strateg.