Nogomet
47

Vršajević: Odlazak na SP ne doživi svako; Sušić: Nisam očekivao poziv

Klix.ba
Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić je na spisak za Brazil uvrstio i dvojicu nogometaša splitskog Hajduka, Avdiju Vršajevića i Tino-Svena Sušića
Avdija Vršajević
Avdija Vršajević

Vršajević je za hrvatske medije kazao da je sretan što se našao na selektorovom spisku.

"To se ne može opisati, to ne doživi svako, bez riječi sam", kazao je Vršajević, te dodao da sada slijedi period dokazivanja, nametanja i još boljeg rada.

"Sigurno da želim svoju minutažu i želim se nametnuti selektoru", dodao je nogometaš Hajduka.

Osvrnuo se i na atmosferu u reprezentaciji kazavši da nogometaši imaju poseban odnos i da su svi kao jedna velika porodica.

"Jako smo dobar kolektiv. Bilo je nekih priča u zadnje vrijeme, ali neću da ulazim u to. Reprezentacija je svjesna da idemo na SP prvi put i da se idemo predstaviti u najboljem svjetlu. Svi će dati od sebe da to tako bude", naglasio je Vršajević.

Tino-Sven Sušić
Tino-Sven Sušić

Govoreći o grupi F u kojoj BiH igra s Argentinom, Nigerijom i Iranom, on je rekao da danas nema laganih protivnika i da svi igraju na vrhunskom nivou. Gaučosi su favoriti, ali nikoga ne treba potcijeniti.

"Sigurno da imamo kvalitet da prođemo dalje. Vidjeli smo u prijateljskom susretu koliko je Argentina snažna i po meni su jedan od favorita za osvajanja SP-a, ali nećemo ući u utakmici i predati se. Nastojat ćemo otkinuti bodove Argentini", dodao je Vršajević.

I Tino-Sven Sušić je presretan zbog poziva Safeta Sušića. Kako je rekao, nije vjerovao da će ga dobiti jer je imao zdravstvenih problema, no to je sada iza njega.

"Mislim da sam zaslužio poziv, jer igram u Hajduku koji je veliki klub. Prvi dio sezone sam igrao puno bolje nego ovaj drugi dio. Imao sam problema s disanjem, ali vratio sam se. Mislim da mogu igrati još puno bolje", rekao je Sušić i dodao da je plasman na SP velika stvar za državu.