Generalni sekretar FK Zeta
0

Vladimir Šišević: Drago nam je što je Sarajevo prošlo Levski

Piše: J. Hadžiahmetović
Vladimir Šišević, generalni sekretar FK Zeta iz Golubovaca, predgrađa Podgorice, u razgovoru za portal Klix.ba kaže kako im je drago što je Sarajevo eliminisalo Levski i što će narednog četvrtka posjetiti glavni grad BiH.

Prolaskom u treće pretkolo Evropske lige, Zeta je napravila najveći uspjeh u historiji ovog crnogorskog kluba. Proteklih šest-sedam sezona svoje takmičenje na evropskoj sceni obično su završavali već u prvom pretkolu. Šišević kaže kako im je svima u klubu drago što će u naredne dvije utakmice odmjeriti snage sa timom sa Koševa.

"Nama je drago što se Sarajevo plasiralo dalje. Prije svega zato što je to klub sa prostora bivše Jugoslavije a, s druge strane, puno nam je lakše i za organizaciju puta, jer je glavni grad BiH bliže od Sofije, što automatski znači i manje troškove", kaže Šišević za portal Klix.ba.

Što se sportskog aspekta tiče, o Fudbalskom klubu Sarajevo ne znaju mnogo, ali kažu kako će se u narednim danima potruditi da dobiju što više informacija i CD-ove sa utakmicama Bordo tima.

"Želimo da oba meča prođu u sportskom nadmetanju, a ko bude bolji, neka mu je sa srećom u daljnjem takmičenju", govori nekadašnji nogometaš, koji je zbog povrede morao okončati karijeru.

I crnogorski mediji su pisali o huliganskom i fašističkom ponašanju navijača Levskog, koji su, između ostalog, na stadionu u Sofiji pisali parole u kojima spominju ratne zločince Ratka Mladića i Željka Ražnatovića Arkana. Šišević je kategoričan kada je riječ o navijačima Zete.

"U našoj štampi smo čitali o tome. Prema mom mišljenju, sport treba biti sport, bez miješanja politike. Kad su Poljaci gostovali protiv Budućnosti, u Podgorici je proglašeno vanredno stanje. Najveći dio tih incidenata izazvali su gosti. Zeta nikada nije imala nikakvih problema sa svojim navijačima u smislu nekog huliganskog ponašanja ili vrijeđenja neke ekipe na nacionalnoj ili rasnoj osnovi. Nadamo se da će tako i ostati", kaže generalni sekretar FK Zeta.

U četvrtak će Sarajevo igrati prvu utakmicu u okviru trećeg pretkola Evropske lige protiv crnogorske Zete. Sedam dana kasnije u Podgorici će biti odigrana revaš utakmica.