Trener Zete za Klix.ba
14

Vešović: Na Koševu se nećemo braniti, bit će paklena atmosfera

Piše: J. Hadžiahmetović
Rade Vešović, trener FK Zeta
Rade Vešović, trener FK Zeta
Trener Fudbalskog kluba Zeta Rade Vešović za portal Klix.ba kaže kako se njegov tim neće braniti na Koševu u okviru prve utakmice trećeg pretkola Evropske lige, u kojem se sastaju Sarajevo i crnogorska Zeta.

Vešović na Koševu očekuje dobru, ali i tešku utakmicu. Do sada je, kaže, prikupio dosta informacija o timu i igri Sarajeva.

"Radi se o jednoj dobroj ekipi. Međutim, i mi imamo svoje adute. Nećemo doći u Sarajevo da se branimo, dolazimo odigrati jednu kvalitetnu utakmicu. Znam šta nas očekuje i znam da će biti paklena atmosfera, jer Sarajevo ima jake navijače. Znam i to da su moji igračli hrabri i da neće podleći toj atmosferi. Nadam se da ćemo pokazati da smo jedna dobra, organizovana i kompaktna ekipa i da ćemo se na najbolji način predstaviti u Sarajevu", kaže Vešović.

Na pitanje ko je najveća prijetnja Bordo tima i koje su slabosti Sarajeva, trener Zete bio je kategoričan.

"Ne bih govorio o dobrim i slabim stranama Sarajeva. Zadržat ću to za sebe i za svoju ekipu. Znam da imaju dosta dobrih pojedinaca i da su dobri kao ekipa, ali mi smo spremni da odgovorimo našem zadatku i damo ono što se očekuje od nas. Pogledao sam dvije posljednje utakmice Sarajeva i na osnovu toga ćemo postaviti igru na Koševu. Nadam se dobrom rezultatu", kaže Vešović, koji je 1986. godine igrao u dresu zeničkog Čelika. Kako kaže, za njega su to bile nezaboravne i prelijepe dvije sezone.

"Igrao sam dobro i bio sam ljubimac navijača. Mnogo lijepih uspomena me veže za taj period kada sam igrao u Zenici. Čelik je tada bio veoma dobar i organizovan klub, imali smo izvanredne navijače, koji su uvijek punili stadion, tako da je bilo prelijepo igrati na Bilinom Polju", tvrdi strateg crnogorskog tima.

Vešović je na kraju još jednom pohvalio Horde zla i zaželio da sve prođe u najboljem redu.

"Želim da to bude prava evropska utakmica i da bude korektno navijanje. Mi smo spremni na sve, tako da nas ništa ne može iznenaditi", kazao je Rade Vešović, trener Zete za Klix.ba.