Sarajevo dočekuje Zetu
0

Bordo tim je favorit, dovoljno je reći Said Husejinović

Piše: Edin Isanović
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba
Velika evropska bordo priča nastavlja se večeras na stadionu Asim Ferhatović Hase u 21:00 sati, kada će na naš najveći stadion istrčati ekipe FK Sarajevo i FK Zeta iz Crne Gore. U glavnom gradu vlada nogometna euforija, traži se karta više, a Sarajevo ponovo ima veliku zvijezdu. Ime Saida Husejinovića se, među starijim navijačima, sve češće spominje uz ime Safeta Sušića.

Bordo tim se bori za ulazak u play-off i želi ponuditi najbolje što može u ovom trenutku, kako bi ostvario što bolji rezultat za revanš.

Prvi šef struke Sarajeva Dragan Jović kaže da tim sa Koševa u ovaj okršaj ulazi sa maksimalnom ambicijom i maksimalnim optimizmom.

"Uigrani smo, u dobroj smo formi, napravili smo pomak u kombinatorici, puno smo bolji nego što smo bili prije meča sa Hiberniansom, koji nam je mnogo pomogao“, napominje Travničanin na klupi Bordo tima.

Odlična atmosfera u svlačionici Na pitanje koja bi pobjeda bila kapital za uzvrat, odgovara.

"Svaka bez primljenog gola. No, najvažnije je pobijediti", odgovara Jović i dodaje.

"Dobri rezultati Zete nisu slučajni, imaju izuzetno brze krilne napadače i kreativan vezni red. Ako pogledamo ko nam je mogao biti suparnik, moramo biti zadovoljni žrijebom i preuzimamo ulogu favorita. Atmosfera u ekipi je izuzetna i očekujemo pobjedu koja će nam osigurati miran revanš".

Svjesni su na Koševu kvaliteta suparnika, ali je pobjeda riječ koja se upotrebljava. Idealan scenarij je rezultat koji će osigurati put prema konačnom cilju - 4. pretkolu Evropske lige.

Na pitanje da li će u udarnoj postavi igrati Čomor ili Šunjevarić, Jović je na konferenciji za novinare naglasio kako je veznjak, koji je stigao iz Srbije, potpuno zadovoljio na utakmici sa Levskim, tako da će on najvjerovatnije biti starter u ovoj zahtjevnoj utakmici.

Igrači Sarajeva napominju da je dvoboj sa bugarskim Levskim pokazao kvalitet tima, ali da su nešto ostavili i za Zetu. Ivan Sesar ističe kako tim iz Crne Gore ima svoje kvalitete koje treba respektovati.

"Činjenica je da nas očekuje teška utakmica, niko od nas ne razmišlja drugačije. Ipak, ako budemo pravi, kao što smo bili protiv Levskog, trijumf neće doći u pitanje", istakao je Sesar.

Zeta će prijetiti iz kontri i polukontri

Kvalitetna pas-igra temelj je na kojem izabranici Dragana Jovića trebaju graditi priču protiv Zete. To svakako neće biti lako, ali uz makismalan pristup to mogu uspjeti.

Pristalice Sarajeva ponovo puno očekuju od najboljeg igrača tima sa Koševa - Saida Husejinovića. Nadaju se da će donijeti prevagu. On je igrač koji nameće ritam svoje ekipe. Rijetko kada zakaže.

Za pretpostaviti je da će ekipa Zete čekati na 35-40 metara od gola, svi iza lopte, a onda će, u slučaju oduzimanja lopte, polukontrama ili kontrama nastojati ugroziti gol Sarajeva.

Osim toga, suparnik Bordo tima, statistički gledano, mnogo bolje igra u gostima. To poziva na oprez.

"Nama je važno da u prvih 20 minuta ne primimo pogodak, jer će Sarajevo nošeno navijačima izvršiti pritisak. Ako izdržimo, bit će dobro. S druge strane, preko naših brzonogih nogometaša kontrama možemo ugroziti gol Bordo tima", kaže Rade Vešović, strateg Zete.

Ulaznice za utakmicu su puštene u prodaju i koštaju 12 KM za istočnu, osam KM za južnu i sedam za sjevernu tribinu.

Prijenos utakmice možete pogledati na Face TV.