Treće pretkolo Evropske lige
216

Zeta-Sarajevo susret visokog rizika, očekuje se 8.000 navijača

Piše: J. H.
Navijači FK Zeta
Navijači FK Zeta
Vladimir Šišević, generalni sekretar FK Zeta, u razgovoru za portal Klix.ba kaže kako će u četvrtak na stadionu Pod Goricom u glavnom gradu Crne Gore, gdje će se u okviru druge utakmice trećeg pretkola Evropske lige sastati domaća Zeta i Sarajevo, biti oko 8.000 navijača.

Karte za utakmicu između Zete i Bordo tima bit će puštene u prodaju tek sutra i, kako kaže Šišević, očekuju odličnu podršku, ali i korektno navijanje.

"Sutra ćemo prije treninga održati sastanak sa predstavnicima Sarajeva koji su nas u prvoj utakmici odlično primili", kaže Šišević, koji je, kao i ostali predstavnici i igrači Zete, bio pozitivno iznenađen Hordama zla, koje su svoj tim još jednom nosile do pobjede.

UEFA je ovaj meč označila kao meč visokog rizika i u Podgoricu će biti poslat komesar za sigurnost UEFA-e. Iz krovne evropske kuće nogometa odredili su i sudije koji dolaze iz Norveške.

Glavni sudija bit će Tommy Skjerven, pomagat će mu Svein Inge Wiken i Sven Erik Midthjell. Četvrti sudija će biti Svein Erik Edvartsen.