Vratio se na posao prije vremena
0

Vilanova: Moja situacija će nam pomoći da ostanemo skromni

Totalsport
Tito Vilanova (Foto: Arhiv/AFP)
Tito Vilanova (Foto: Arhiv/AFP)
U nedjeljnom susretu 18. kola španskog nogometnog prvenstva protiv Espanyola na Camp Nou na klupi Barcelone sjedio je njihov trener Tito Vilanova.

Iako je 20. decembra prošle godine operirao tumor parotidne žlijezde, te prolazi kroz tertmane hemoterapijom i zračenjem, Vilanova je smogao snage za povratak na posao prije svih postavljenih rokova.

"Želio bih zahvaliti svim prijateljima, poznanicima i ljudima koje ne poznajem, a koji su mi dali podršku. Uvijek sam osjećao podršku kluba i igrača. Ali ne mislim da su igrali posebno bolje zbog mene. Bila je to utakmica protiv Espanyola", rekao je Vilanova nakon visoke 4-0 pobjede u gradskom derbiju.

Ipak, Vilanova vjeruje da će njegovi zdravstveni problemi zadržati tim skromnom, s obje noge na zemlji, uprkos činjenici da su u 18 dosadašnjih utakmica ispustili tek dva boda.

"Ovakva situacija zadržat će nas prizemljenima jer nismo drugačiji od drugih. Ova ekipa igrala je puno tijesnih utakmica i mislim da će nam to pomoći."

Upitan je Vilanova i za komentar o izboru najboljeg nogometaša godine, FIFA-ine Zlatne lopte koja će službeno biti dodijeljena u ponedjeljak. Kao najveći favorit za osvajanje četvrte uzastopne nagrade slovi Barcin čarobnjak Lionel Messi.

"Ne znam da li će Messi osvojiti Zlatnu loptu. Razgovaramo o tome još od aprila, a srećom će dodjela nagrada biti održana u ponedjeljak. U trenutku kada tim padne u svojim izvedbama ili kada Leo spusti nivo svoje igre, ostali će početi pobjeđivati".