Skromna zvijezda
12

Ronaldo: Čast je biti nominovan za nagradu Ballon d'Or

Totalsport
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)
Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo pokazao je i svoju skromnu stranu u intervju za klupsku internetsku stranicu Real Madrida, na kojoj se osvrnuo na nominaciju za prestižnu FIFA-inu nagradu Ballon d'Or.

Ronaldo je izabran među trojicu igrača koji kandiduju za titulu najboljeg u 2012. godini. Preostala dvojica su Lionel Messi i njegov klupski saigrač iz Barcelone Andres Iniesta. Portugalac se nada da će njegovih 46 golova iz 38 nastupa u Primeri biti dovoljno za osvajanje nagrade koju je posljednji put dobio 2008. godine.

"Za mene je iskreno čast samo biti među kandidatima za nagradu Ballon d'Or. Također sam jako sretan što kandidiram za najbolju ekipu godine prema izboru FIFA-e. To su dvije vrlo prestižne nagrade, a to što sam nominovan je plod napornog rada kroz sve ove godine", rekao je portugalski nogometaš, čiji je trener Jose Mourinho također u najužem izboru za trenera godine.

"Želim čestitati svom treneru Joseu Mourinhu. Prošle sezone je osvojio prvenstvo uz nekoliko srušenih rekorda, a ove je uzeo superkup. Mislim da je više zaslužio nagradu u odnosu na ostale kandidate", smatra Ronaldo.

Iako u prvenstvu već zaostaju velikih 11 bodova za vodećom Barcelonom, Portugalac je iskoristio priliku da smiri sve navijače "kraljevskog kluba", jer, kako tvrdi, ništa nije gotovo.

"Ova sezona još nije ni blizu svog kraja. Trener i mi želimo imati uspješnu sezonu i u tome ćemo uspjeti. Trenutno smo skoncentrisani samo na sljedeći susret protiv Atletico Madrida već ove subote. Želimo omogućiti našim navijačima da imaju što proslaviti", zaključio je Ronaldo.