|

Messi: Zdravstveni problemi Abidala i Vilanove su nas teško pogodili

Messi: Zdravstveni problemi Abidala i Vilanove su nas teško pogodili
0
T
Totalsport
16.1.2013. u 15:56
0
komentara
0

dijeljenja
Messi:  Zdravstveni problemi Abidala i Vilanove su nas teško pogodili Lionel Messi (Foto: Arhiv/AFP)
U razgovoru za Fifa.com najbolji svjetski nogometaš Lionel Messi objasnio je kako su zdravstveni problemi njegovog saigrača Erica Abidala i trenera Tita Vilanove utjecali na ekipu.
Abidal je u martu 2012. godine podvrgnut transplataciji jetre, dok je Vilanova prošlog mjeseca podvrgnut operativnom zahvatu tumora partotidne žlijezde.

"Jako nas je to pogodilo. Činilo se kako da se jedno zaredalo za drugim, a postoje stvari koje su puno važnije od rezultata i forme", rekao je Messi.

"To su zaista užasne situacije. Naravno da su nas teško pogodile, ali nekako smo se izvukli iz svega držeći se zajedno. A hvala Bogu stvari su se počele popravljati za obojicu, Abidala i Tita. Iako Tito mora proći kroz još puno tretmana, svi znakovi su dobri i to je najvažnije."

Omaleni Argentinac potom je objasnio kako su se stvari promijenile za njega vezano uz reprezentaciju.

"Reprezentacija se promijenila. Da bi stvari krenule na bolje moraju svi sudjelovati, ne samo jedan igrač. A nije kao da su prije stvari išle loše samo meni, one nisu bile dobre za reprezentaciju kao cjelinu iz nekog razloga. Ali jednom kada smo počeli pobjeđivati i rezultati su se popravili, sve je postalo lakše. Navijači su sada iza nas, štampa nije tako kritična kao što je bila u prošlosti i u mogućnosti smo obavljati posao puno drugačije, na smireniji način. Povrh svega dobijate više poštovanja od vaših protivnika zbog forme u kojoj se nalazite. Najveća promjena bili su rezultati, najjednostavnije rečeno", rekao je igrač koji je u dresu Gauča u 2012. godini postigao 12 golova.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.