Remi na Bilinom Polju
13

Vidović donio bod Olimpicu, Čelik igrao 87. minuta sa igračem manje

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
U okviru 15. kola BH Telecom Premijer lige BiH, Čelik je danas na Bilinom Polju dočekao Olimpic iz Sarajeva. Utakmica je završena remijem 1:1.

Već na početku utakmice, Čelik je ostao bez igrača na terenu nakon što je Harun Huseinspahić grubo startovao nad Mahirom Karićem zbog čega je sudija Vladimir Bjelica odlučio pokazati put u svlačionicu igraću domaće ekipe.

U nastavku utakmice nije bilo većih uzbuđenja iako je Čelik imao nešto više od igre.

Do kraja prvog dijela, Vukovi sa Otoke imali su jednu priliku preko Duljevića koji je bio neprecizan i loptu šutirao preko gola domaće ekipe.

Nakon odmora, Zeničani su odlučnije krenuli prema golu gostiju iz Sarajeva. U 55. minuti Čelik je došao do vodstva zahvaljujući odličnom golu veznjaka Stipe Baraća.

Nedugo nakog ovog gola, Olimpic je mogao do izjednačenja, međutim, Đurić je pogodio prečku domaćeg gola. Drugo poluvrijeme mnogo sadržajnije od prvih 45 minuta utakmice na Bilinom Polju.

Imao je i Olimpic svoje šanse preko Irhana Smajića i Veldina Muharemovića koji nisu uspijevali matirati golmana Čelika. Ipak, to je učinio veznjak Miloš Vidović koji je u 90. minuti postigao izjednačujući gol na Bilinom Polju što je šokiralo domaće navijače.