Igrači negodovali zbog suđenja
0

Čelik savladao Zrinjski rezultatom 2:0

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
U okviru 10. kola BH Telecom Premijer lige, fudbaleri Čelika su večeras na Bilinom Polju ugostili ekipu Zrinjskog iz Mostara.

Zeničani vođeni Vladom Jagodićem od početka susreta nametnuli su svoj način igre, a istu su krunisali nakon što je Jasmin Mešanović u šesnaestercu zaposlio Sašu Kajkuta koji je šutirao po zemlji i matirao golmana Zrinjskog, Adnana Hadžića.

U drugom poluvremenu gosti su pokušali da dođu do gola ali nisu ozbiljnije zaprijetili golu Adisa Nurkovića. U 72. minuti počela su negodovanja izabranika Vlade Jagodića, zbog nekorektnog suđenja, a u 77. minuti ponovnom burnom reakcijom igrača Čelika koji ponovo nisu bili zadovoljni odlukom sudije Eldisa Prošića.

Epilog negodovanja i manjeg okršaja igrača i sudija, rezultirala su sa dva crvena kartona pa su igru u 78. minuti napustili Brković kod ekipe Čelika, a potom i igrač Zrinjskog, Pero Stojkić.

U samoj završnici sudijske nadoknade Nestorović izlazi sam na golmana Zrinjskog Adnana Hadžića, te ga uspješno matira za 2:0 i sigurnu pobjedu Čelika.