Čelik-Željezničar 1:2
0

Plavi slavili na Bilinom Polju, presudio rezervista Brković

Piše: Edin Isanović
(Foto: Klix.ba)
Čelik i Željezničar odigrali su na Bilinom Polju prvenstvenu utakmicu u okviru 8. kola BHT Premijer lige. Rezultat je na kraju bio 2:1 u korist gostiju sa Grbavice. Domaći su u ovaj dvoboj ušli sa ambicijama da nakon dugo vremena pobijede Željezničar.

Pritasak crveno-crnih urodio je plodom već u 7. minuti. Travančić je izveo korener, najviše skače Čović koji matira Antolovića za veliku radost domaćih navijača. Igrao se 11. minut kada je Bekrić probio po lijevoj strani, proigrao je Selimovića koji se nije najbolje snašao.

U 19. minuti svoj šut oprobao je Travančić, ali lopta odlazi visoko preko gola. Šest minuta kasnije velika prilika za Čelik i novi uzdasi na tribinama. Jasmin Mešanović izašao je "oči u oči“ sa čuvarom mreže gostiju. Međutim, previše je komplikovao pa je odbrana gostiju otklonila opasnost.

U 29. minuti nakon kornera najviše u šesnaestercu domaćih skače Selimović. Ipak, nije bio precizan. No, njegov saigrač Adilović jeste u 35.minuti. Kvesić je odlično centrirao sa lijeve strane na peterac, Zolotić glavom vratio loptu do napadača Plavih koji iz neposredne blizine poentira za 1:1.

Adilović je bivši igrač Čelika i nije se previše radovao ovom golu. Samo što su igrači Čelika krenuli sa centra Svraka pravi prekršaj nad Mešanovićem koji je morao napustiti teren. U posljednjim trenucima prvog dijela iz slobodnjaka je pokušao Bogičević, ali je bio neprecizan.Na odmor se otišlo kod rezultata 1:1.

Početak drugog poluvremena bio je signal za pristalice Željezničar da naprave bakljadu. Nakon kraće pauze, utakmica je nastavljena.

Igrao se 54. minut kada je Travančić sjajno centrirao, Horić glavom šutira, ali Antolović svojom intervencijom spašava siguran pogodak. Nakon toga slijedi period dobre igre Plavih.Ipak, to im nije donijelo ništa konkretno.

U 72. minuti nakon kornera Antolović nespretno interveniše, ali igrači Čelika nisu uspjeli poentirati.

Igrao se 83. minut kada je Bešlija izveo slobodnjak, sjajno je centrirao na drugu stativu gdje Adilović vraća loptu u peterac domaćih. Rezervista Brković je najprisebniji. Pogađa za vodstvo gostiju.

Crveno-crni nisu imali snage da do kraja izjednače i osvoje bod.