Nogomet
517

Velika fešta u Sarajevu uoči i nakon utakmice protiv Litvanije

Piše: J. H.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nogometna reprezentacija BiH će u utorak igrati posljednju utakmicu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo u Brazilu naredne godine. Ukoliko sve prođe onako kako se priželjkuje, velika fešta će biti organizovana ispred BBI centra u Sarajevu.

Utorak, 15. oktobra, bi trebao biti jedan od najvažnijih datuma u postdejtonskoj Bosni i Hercegovini. Ukoliko izabranici Safeta Sušića bez problema apsolviraju gostovanje u Kaunasu i ubilježe pobjedu protiv Litvanije, Zmajevi će napokon otići na jedno veliko nogometno takmičenje.

Bh. javnost, pogotovo ona sportska, željno iščekuju utorak nadajući se velikom slavlju u većem dijelu države. Centralni događaj će najvjerovatnije biti održan ispred BBi centra u Sarajevu, uz prigodan muzičko-zabavni program.

Kako su za Klix.ba potvrdili iz Odjela za komunikacije BBI centra, obilježavanje ključne utakmice bh. reprezentacije na putu za Brazil bit će organizirano u saradnji sa Face TV-om.

"Prijenos specijalnog programa počinje već od 18:00 sati. Po završetku, ukoliko budemo imali razloga za slavlje, a nadamo se da hoćemo, priredili smo i mali muzički program", kazali su nam iz BBI centra.

Podsjetimo, Zmajevi su prvi u grupi G sa 19 bodova koliko ima i drugoplasirana Grčka protiv koje imamo bolji međusobni omjer (remi i pobjeda). Sa dvije pobjede iz preostale dvije utakmice protiv Lihtenštajna u petak i Litvanije narednog utorka, Safet Sušić i njegovi izabranici bili bi sigurni sudionici Mundijala u Brazilu.