Nogomet
303

Zmajevi sutra putuju po historijski uspjeh, ohrabrimo ih lijepim ispraćajem

Piše: D. B.
Nogometna reprezentacija BiH sutra ujutro u 9 sati sa sarajevskog aerodroma kreće u Litvaniju, gdje je u utorak navečer očekuje posljednja utakmica kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine.

Nakon što su u petak na Bilinom Polju u Zenici savladali Lihtenštajn rezultatom 4:1, Zmajevi će sutra poletjeti po historijski uspjeh, pobjedu i prvi plasman BiH na jedno veliko takmičenje. Podršku bh. navijača su imali tokom kvalifikacija, u kojim su ostvarili sedam pobjeda, jedan remi i jedan poraz, a sada je ona najpotrebnija. Selektoru Safetu Sušiću su nakon obavljenog i posljednjeg treninga u Hrasnici u sklopu priprema za ključnu utakmicu na raspolaganju svi igrači, koji su obećali da će se boriti kao jedan. Dodatno ohrabrenje i motiv da dođu ka željenom cilju će im svakako biti ispraćaj vjernih navijača kakav definitivno zaslužuju.

Rukovodstvo Nogometnog saveza BiH, stručni štab i igrači su maksimalno koncentrisani na odigravanje odlučujuće utakmice kvalifikacija sa Litvanijom, sa željom da pobjedom ostvare snove građana BiH.

Predviđeno slijetanje na sarajevski aerodrom nakon utakmice s Litvanijom je u srijedu 16. oktobra oko 1:20, gdje će biti održana konferencija za medije, a u slučaju priželjkivanog rezultata bit će objavljene dodatne informacije.