Nogomet
140

Vedad Ibišević: Postići gol na Maracani je kao san

Klix.ba
Vedad Ibišević je obradovao brojne bh. navijače kada je u Litvaniji postigao gol, koji nas je doveo do Svjetskog prvenstva u Brazilu. On je i igrač koji je dao i prvi pogodak za naš tim na Svjetskom prvenstvu.

Vedad Ibišević je momak koji uvijek izvršava sve svoje obaveze bez prigovora i sa ozbiljnošću, a plijeni svojim odnosom prema saigračima, navijačima, djeci, starijima i svima koji imaju priliku da mu se bilo gdje približe.

U video snimku za portal Nogometnog saveza BiH, Ibišević je govorio o osjećanjima na utakmici, postignutom golu, te očekivanjima u narednim utakmicama.

"Pomislio sam da bi bilo dobro da smanjimo rezultat i damo gol bez obzira što je Argentina vodila 2:0, vjerovao sam da možemo dati go ili dva. Cijela utakmica je bila posebna, od momenta kada su pjevane himne, preko publike, prelijepa Maracana i sve je izgledalo malo nevjerovatno. I na kraju kada sam ušao i dao gol sve je izgledalo kao san. Sigurno je bio prelijep momenat i dugo ću ga pamtiti", rekao je Ibišević i obećao da će dati svoj maksimum u narednim utakmicama kako bi ostvarili što bolji rezultat.