Nogomet
71

Misimović za FIFA.com: Sretan sam zbog Vede, navijači će uživati gledajući nas

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon poraza od Argentine na Svjetskom prvenstvu u Brazilu kvalifikacije nastavlja još jača i sa još većom željom za pobjedom. Iako su Zmajevi poraženi sa 2:1 u prvoj utakmici, oni nisu razočarani, naprotiv, ponosni su.

Reprezentativci BiH optimistični su pred utakmicu s Nigerijom koja se igra u subotu, u ponoć po našem vremenu.

"Pokazali smo se dobro u utakmici protiv Argentine", kazao je Zvjezdan Misimović za zvaničnu stranicu FIFA-e.

Istakao je kako je utakmica na Maracani bila potpuno novo iskustvo za njih.

"Desio nam se taj autogol, ali smo se uspjeli vratiti. Generalno, ne možemo se mjeriti s ekipom kakva je Argentina, ali ako nastavimo igrati onako kako smo igrali protiv njih mi defitnitivno možemo postići nešto ovdje u Brazilu", istakao je popularni Miske.

Dodao je da je bh. tim veoma složan i da Zmajevi imaju dosta talentovanih i dobrih pojedinaca.

"Možda bismo mogli biti odlučniji u određenim situacijama, a ako u tome uspijemo siguran sam da će naši navijači nastaviti uživati gledajući nas."

Na zvaničnoj stranici FIFA-e navodi se kako su Zmajevi odlučni u tome da ne napuste teren prije nego što pokažu svoj talent i ulože veliki trud i napor igrajući za državni dres.

To je dokazao i Vedad Ibišević u utakmici protiv Argentine postigavši historijski pogodak.

"Presretan sam zbog njega. On je također postigao i odlučujući pogodak u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo", kazao je Misimović i dodao da reprezentativci BiH teren nisu napustili pognute glave uprkos porazu.

Vedad Ibišević je za FIFA-u kazao da se sjajno osjeća nakon što je postigao gol.

"Uistinu to je nevjerovatan osjećaj. Prije svega nevjerovatan je osjećaj biti na Svjetskom prvenstvu, a zatim zaigrati na stadionu kao što je Maracana i to protiv tima kao što je Argentina. I kao šlag na tortu, postigao sam taj historijski pogodak. Šteta samo što nismo izvukli bod iz te utakmice. No, osjećaj je svakako divan", rekao je Ibišević.

Popularni Vedator je dodao i to da reprezentativci sada znaju da mogu ravnopravno igrati i protiv timova kakav je Aregentina.

"Imamo samopouzdanja i želimo postići mnogo više u narednim utakmicama", kazao je Ibišević, a FIFA.com konstatuje da s obzirom na euforiju koja vlada zbog Zmajeva te Ibiševićeve riječi nisu tek tako izrečene.