Nogomet
117

Haris Medunjanin: Da smo igrali u Evropi, imali bismo 60.000 navijača

Klix.ba
Nogometna reprezentacija BiH je otputovala na Svjetsko prvenstvo u Brazil s mnogo entuzijazma, ali je porazom od Nigerije izgubila sve šanse za plasman u drugi krug. Svoje utiske s Mundijala su za zvaničnu stranicu FIFA-e otkrili bh. reprezentativci Haris Medunjanin i Vedad Ibišević.
Haris Medunjanin (Foto: EPA)
Haris Medunjanin (Foto: EPA)

"Moramo uživati u ovom iskustvu. Ovo je prvo Svjetsko prvenstvo za nas i veliki je izazov. Nogomet je takav, a sada moramo odigrati protiv Irana i osvojiti tri boda. Ukoliko uspijemo pobijediti, kući se možemo vratiti uzdignute glave", izjavio je Medunjanin.

Nogometaš turskog Gaziantepspora je zadovoljan podrškom koju su Zmajevi imaju u Brazilu. Za njih su navijali i navijači koji nisu iz BiH.

"Gdje god da smo bili, ljudi su nas podržavali. Pitam se samo šta bi bilo da smo igrali u Evropi. Vjerujem da bi za nas navijalo 60.000 ljudi. U Brazilu ih je bilo 5.000 i bilo ih je fantastično vidjeti na tribinama", dodao je bh. reprezentativac.

Vedad Ibišević (Foto: EPA)
Vedad Ibišević (Foto: EPA)

Napadač reprezentacije BiH i njemačkog Stuttgarta očekuje pobjedu Zmajeva protiv Irana, reprezentacije koju izuzetno respektuje.

"Veoma su kompaktna i organizovana ekipa. Ovo će biti veoma važna utakmica za njih, a mi ćemo pokušati sačuvati našu i pogoditi njihovu mrežu", rekao je Ibišević, koji je postigao prvi i zasad jedini gol na velikim takmičenjima u historiji BiH.