Komentari (79)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I milimetar je ofsajd...
nick ti govori sta si za mene i druge😊
@Admitako jeral
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Više ubijaju odokativne sudijske odluke. Milimetar ili metar!
Hater’s gonna hate. Bilo bi lijepo da ovi sto se zale predloze na koliko milimetara bi se trebalo poceti racunati? pet? osam? sedamnaest i po? Ili bi tad govorili "pa bilo je samo milimetar preko granice od 15mm kad se ofside pocinje racunati!"
Da uvedu pravilo da napadač smije bit 1 metar unutra, svirali bi offside kad bi bio 1 metar i milimetar. I opet bi neko kmečao. Mora bit negdje linija dozvoljenog ili neka ga skroz ukinu
Sta ima veze ako je ruka u offside pa svakako rukom i ne smije igrat.. Nekontam ova pravila nikako
Kad bi samo gledali na stopala prilikom ofsajda, ne bi bilo problema.
Pravda i emocije ne idu zajedno.
Koliko bi svijet fudbala i vitrine nekih klubova i reprezentacija drugačije izgledale da je bilo VAR-a ranije.Trenutno se mogu sjetiti Diega i "Božje ruke",to mi prvo padne na pamet,a bilo je još more slučajeva u ligi šampiona.Ofsajd je ofsajd ma koliki da je,a bilo je slučajeva kad je sviran a nije bio,plus penali i sl.VAR je pravda nek priča ko šta hoće.
VAR bi bio problematičan da se primjenjuje selektivno. Ali nije tako i ofsajd je ofsajd taman da je ko dlaka. Niko ne govori koliko su puta timovi bili oštećeni priznavanjem golova iz ofsajda ili nakon igranja rukom, kojeg sudijsko oko ne može (ponekad i ne želi) da primijeti. Tehnologija napreduje i vrijeme koje se sada troši za pregled će se skratiti.
BA: Ofsajd RS: Opsajd HR: Zaleđa
Samo jedno pitanje za godpodu sa klixa. Koliko bi vi centimetara dopustili da se napadac nalazi u ofsajdu koji ne bi bio kaznjiv da se ne bi "ubijao fudbal"? Predlozite IFABu vase revolucionarne ideje. Ono ofsajd je, a nije hehe Sta je tenisera izgubili meceve i milione radi milimetara i sta je problem?
Ne ubija VAR, daj ne budite više glupani. Ubijaju ga sudije koje totalno loše tumače i koriste pomoć tehnologije. A Englezi pogotovo. Ovo je prava namjera engleskih sudija da ostanu oni ti koji odlučuju. O tom se radi. U smislu, mi nećemo gledati ni slušati šta se kaže. Ja sam sudija i ja odlučujem je li penal, crveni itd. I'm the boss! I pored snimaka i kamera, opet je tu velika mogućnost namještanja što se radi u Italiji i Engleskoj....
...U Španiji malo manje. Liverpoolu se opasno namješta svako drugo kolo ove sezone, to je lakrdija. Ljudi će osvojiti prvenstvo uz pomoć VARa, nikako drugačije.
Opsajd zvuci puno bolje! 😁😁
Milimetar je ofsajd I sto da se raduju, bez wara je bilo 1000 puta vise nepravde koja se nikad nece izbrisat. Ovako je posteno pa mu je i posteno uskracena radist. Sto da se raduje ako nije cisto?
Jedino što bih vratio je to da ruka nije u ofsajdu. Jer realno ti nemaš nikakvu prednost ako ti je samo ruka isturena. Opet mozes biti teoretski i 20 30cm dalje od gola nego odbrambeni igrač, a u ofsajdu si jer ti je ruka ispružena
ma ja sam ga svakakao prestao pratiti radi ovih stvari, ima mnogo ljepsih stvari :)
Da,svjestan sam toga, kao pasivni kladioničar koji se kladi isključivo na broj golova,prisiljen sam igrati lige bez VAR-a, Uganda,Zambija,Tanzanija,BiH,Hrvatska,Srbija...Koliko god se činilo glupo,ali kad ti ponište gol zbog VAR-a, vidim da ekipa i psihički potone i ne zabije uopće više gol na utakmici (jučer Sheffield i Wolwerhampton)
@ZD1986 pa igraj na manje golova !