Nogomet
3

Valencia "pogurala" Barcelonu: Real uspio nadoknaditi minus od dva gola, ali ne i pobijediti

Klix.ba
(Foto: EPA)
Derbi 36. kola španske Primere između Reala i Valencije igran u Madridu okončan je rezultatom 2:2.

Kraljevi su tako dva kola prije kraja izgubili korak za vodećom Barcelonom koja će nakon ovog kola ostati na ugodnih plus četiri.

Meč na stadionu Santiago Bernabeu bolje su otvorili gostujući igrači koji su nakon uvodnih 25 minuta igre imali prednost od dva pogotka. Gaya je centrirao sa lijeve strane u 19. minuti utakmice, a Paco rutinski savladao Casillasa za vodstvo Valencije.

Šest minuta kasnije na sličan način gosti dolaze i do drugog pogotka. Ovog puta u ulozi asistenta je Parejo koji je iz slobodnog udarca na lijevoj strani loptu poslao u peterac Reala gdje je najsnalažljiviji bio Fuego koji ovog puta glavom matira golmana Reala.

U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Gaya nepropisno zaustavlja Garetha Balea, a arbitar utakmice Clos Gomez pokazuje na penal. Cristiano Ronaldo je šutirao u lijevi donji ugao gostujućeg gola, a golman Valencije Alves odličnom intervencijom spasio svoj klub. Lopta se potom odbila ponovo do Ronalda, ali Portugalac ni taj poklon nije uspio iskoristiti i postići pogodak.

U 56. minuti Kraljevi ipak postižu pogodak. Korner je izveo James Rodriguez, a Pepe loptu glavom zakucao u gol Valencije za smanjenje rezultata.

Šest minuta prije kraja Isco fantastičnim udarcem sa dvadesetak metara postiže pogodak za konačnih 2:2.

Real Madrid dva kola prije kraja sezone za vodećom Barcelonom zaostaje četiri boda. Odluka o novom prvaku Španije, tako bi mogla pasti već u narednom kolu.

Rezultati:

Real Madrid – Valencia 2:2