Nogomet
0

Valencia na pragu rekorda

Totalsport
Iako zaostaju za Real Madridom 14 bodova, a čak 22 za vodećom Barcelonom, nogometaši Valencije u ovoj bi sezoni mogli ispisati vlastito rekordno postignuće u Primeri.

Sastav Unaija Emeryja treno je trećeplasiran u poretku klubova koji se takmiče u španjolskom prvenstvu. Iz 32 kola osvojili su 63 boda, što će reći da im šest kola prije kraja sezone nedostaje još 15 bodova ne bi li prestigli vlastiti bodovni rekord ostvaren u jednoj sezoni. Isti je Valencia dosegnula u sezoni 2003/04 pod Rafaelom Benitezom, kada je na kraju osvojeno 77 bodova. Tada je klub s Mestalle i slavio naslov prvaka, drugi u razmaku od tri godine.

Hoće li Valencia popraviti svoj rekord ili ne otkrit će nastavak ligaškog takmičenja, no navijači već nakon prve sljedeće pobjede mogu slaviti novi izlazak u Ligu prvaka. Samo su tri boda potrebna Valenciji da osigura četvrto mjesto tabele i kvalifikacije prestižnog takmičenja.

Inače, težak test u pokušaju rušenja rekorda Valencia će imati već nadolazeće subote kada na Mestallu stiže Real Madrid.