Nogomet
1

Vahidin Musemić: Imamo dobre šanse za plasman u drugi krug

FENA
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Možemo biti zadovoljni žrijebom, imamo dobre šanse da se plasiramo u drugi krug takmičenja zajedno sa selekcijom Argentine, izjavio je Agenciji FENA legenda bh. nogometa i Fudbalskog kluba Sarajevo Vahidin Musemić.

Na današnjem žrijebu grupa za SP u Brazilu 2014. godine, reprezentacija BiH je uvrštena u grupu F sa selekcijama Argentine, Nigerije i Irana.

Musemić vjeruje da BiH može proći grupu za koju kaže da nije toliko teška, ali upozrava da bi za takav poduhvat bh. nacionalni tim morao biti mnogo spremniji nego što je to bio slučaj u kvalifikacijama.

"Ekipa mora biti fizički spremnija za najmanje dvadeset posto u odnosu na kvalifikacije. Gledao sam Iran i Nigeriju u par navrata i mogu reći da te reprezentacije nisu na svom najvišem nivou. Uz našu odgovarajuću pripremu i angažovanost sigurno imamo dobre šanse da idemo u drugi krug", kazao je Musemić.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije rekao da BiH treba do početka SP-a odigrati što veći broj prijateljskih utakmice s jakim protivnicima, te da je pored toga s nekim igračima neophodno individualno raditi.

"S nekim igračima treba individualno raditi da bi se ispravili nedostaci u njihovoj igri. Ako to obavimo na adekvatan način i pripremimo ekipu na fizičkom i taktičkom planu, onda se možemo nadati prolasku grupe", zaključio je Musemić.