Nogomet
0

Elvir Baljić: Imamo šansi na SP-u, za BiH će se navijati od Istanbula do Marakane

Anadolija
Elvir Baljić (Foto: Klix.ba)
Elvir Baljić (Foto: Klix.ba)
Grupa F Svjetskog prvenstva u Brazilu, u kojoj smo voljom žrijeba sa Argentinom, Nigerijom i Iranom, nije najbolja, ali ni najlošija, ocijenio je Elvir Baljić, asistent Safeta Sušića, selektora reprezentacije BiH.

"Realno, Argentina je najbolja u našoj grupi. Isto tako, realno je i da možemo igrati sa Nigerijom i Iranom za drugo mjesto u grupi i plasman u drugi krug. Na nama je da se što bolje spremimo za prvi nastup BiH na Mudnijalu i osvjetlamo obraz nacije u svijetu", ističe Baljić.

On kaže da je Hrvatska, druga balkanska reprezentacija koja će igrati na SP, u veoma jakoj grupi, puno težoj nego BiH.

"Naše komšije baš nisu imali sreće u žrijebu. E, kamo sreće da smo mi u grupi sa Belgijom, Alžirom i Južnom Korejom, tada bismo imali velike šanse za plasman u drugi krug, ali šta se može… Žrijeb je htio da ne bude tako. Za nas je super stvar što smo se plasirali na SP, a pogotovo što ćemo šampionat otvoriti sa tako velikom ekipom kao što je Argentina i to na najslavnijem stadionu svijeta, Marakani u Rio de Janeiru", rekao je Baljić, a onda naglasio i šta će biti najveći adut BiH u Brazilu: "Već sada znamo da ćemo imati veliku podršku navijača. Žao mi je što SP nije negdje bliže BiH, pa da stadioni budu prepuni naših navijača. No, ipak vjerujem da će mnogi doći u Brazil da nas podrže. Ono što sigurno znamo je da će milioni ljudi diljem svijeta biti uz nas. I ovdje u Turskoj svi su na nogama. Za BiH će se iduće godine navijati od Istanbula do Marakane".