Nogomet
0

Urdinov napušta Grbavicu: Za Željezničar se mora ginuti, Plavi će mi ostati u srcu

Piše: D. B.
Yani Urdinov u dresu Željezničara (Foto: Klix.ba)
Yani Urdinov u dresu Željezničara (Foto: Klix.ba)
Dvadesetdvogodišnji makedonski lijevi bek, Yani Urdinov, nakon utakmice 19. kola BHT Premijer lige napustit će Željezničar i karijeru nastaviti u novom klubu. U razgovoru za portal Klix.ba govorio je o aktuelnoj sezoni i vremenu provedenom na Grbavici, a iskoristio je priliku i da se oprosti od navijača Plavih, koji su mu, kako kaže, uvijek davali podršku.

Željezničar je nakon pobjede nad Vitezom u 18. kolu BHT Premijer lige zauzeo prvo mjesto na tabeli.

"Brzo smo postigli gol i to je ono što se traži na Grbavici. Odmah nam je bilo lakše igrati, imali smo dobar posjed lopte, napravili dovoljno šansi i na kraju pobijedili. Vitez je vršio pritisak, dali su jedan gol, ali to je bilo sve što su mogli učiniti. Bila je to dobra utakmica, gosti su igrali dobro, ali smo mi bolja ekipa i zasluženo smo osvojili sva tri boda", izjavio je Urdinov za portal Klix.ba.

Zadovoljan je performansama Željezničara u ovoj sezoni, mada smatra da je tim mogao imati četiri boda više nego sada.

"Naše je mjesto na vrhu tabele, da budemo prvaci. U derbiju sa Sarajevom smo pokazali koliko smo dobri i to dovoljno govori. Jedino mi je krivo što smo remizirali kući protiv Slavije i Radnika. To smo morali pobijediti. Sada bismo imali četiri boda više", kazao je Urdinov.

Željezničar će u 19. kolu ugostiti ekipu Borca. Ako Plavi pobijede, prezimit će na prvom mjestu na tabeli.

"Očekujem pravi derbi i mnogo navijača na Grbavici. Siguran sam da ćemo odigrati dobro, jer se moramo revanširat Borcu, s obzirom na to da smo u Banjoj Luci odigrali najlošiju utakmicu u sezoni. Dat ćemo svoj maksimum, odigrati kako treba i pobijediti", rekao je lijevi bek Željezničara.

Uvjeren je da Plavi na kraju sezone mogu do nove titule prvaka BiH, a jedini konkurent prema njegovom mišljenju je Široki Brijeg.

"Široki nam je najozbiljniji konkurent i s njima je veoma teško igrati. Međutim, imaju nešto starije igrače pa ne mogu izdržati jak tempo svih 90 minuta", smatra Urdinov.

Svojim je igrama u ovoj sezoni zadovoljan, a utakmica protiv Borca će mu biti posljednja u dresu tima sa Grbavice, jer Urdinov karijeru nastavlja u drugom klubu. Zasad ima nekoliko ponuda

"Zadovoljan sam, ali je moglo i bolje. Nikad ne ograničavam svoju formu. U ovoj posljednjoj utakmici ću dati i više od maksimuma kako bih konačno pokazao šta znam i šta mogu. Tačno je da odlazim iz kluba nakon ove utakmice. Veoma mi je žao što idem, jer mi je u Želji bilo sjajno, ali je nogomet takav. Neki mediji su već objavili da idem u Rijeku, to jeste jedna od opcija, ali imam još jednu ponudu iz Hrvatske, žele me u Emiratima, Poljskoj i Njemačkoj. Još uvijek ništa nisam odlučio, prihvatit ću najbolju ponudu. No, sad me zanima samo ova utakmica s Borcem koju hoću maksimalno da odradim", rekao je Urdinov.

S Grbavice nosi lijepe uspomene.

"Period na Grbavici je bio veoma lijep i nikad ga neću zaboravit. Prelijep je osjećaj igrati pred Željinim navijačima. Od prve minute znaš da protivnik na ovom stadionu mora izgubiti. Plavi imaju nabolje navijače na svijetu, zauvijek će mi ostati u srcu. Cijelo Sarajevo je plavo, za Željezničar se mora ginuti. Nadam se da ću se jednom vratiti u Želju", završio je Urdinov.