Nogomet
0

Riad Bajić nakon pobjede u Travniku: Srušili smo neugodnu tradiciju, razmišljamo o Vitezu

Piše: D. B.
Riad Bajić
Riad Bajić
Željezničar je u 17. kolu BHT Premijer lige gostovao Travniku i upisao pobjedu rezultatom 2:1 te tako srušio neugodnu tradiciju u susretima s Vezirima. Mladi napadač tima sa Grbavice, Riad Bajić, tvrdi da je trijumf zaslužen te da se ekipa već okrenula sljedećem kolu i duelu s Vitezom.

"Bila je to jedna veoma teška utakmica za nas, protivnik je igrao dobro, a teren je bio u lošem stanju. Situacija je izgledala loše kada smo primili pogodak, međutim, pokazali smo više od Travnika, izjednačili smo i preokrenuli rezultat u našu korist. Drago nam je što smo srušili neugodnu tradiciju", izjavio je Bajić za portal Klix.ba.

U narednom kolu Plavi na Grbavici dočekuju zahuktali Vitez, koji u tri posljednja kola ima tri upisane pobjede.

"Dobro igraju u posljednje vrijeme i bez obzira na to što smo mi domaćini, to neće biti nimalo lak zadatak za nas. No, činjenica je da smo i mi u dobroj formi već duže vrijeme, tako da ne bi trebalo biti problema da ostvarimo naš cilj, a to je pobjeda", rekao je Bajić.

Željezničar je nakon mnogo problema u igračkom kadru konsolidovao svoje redove i počeo pobjeđivati.

"Uvijek smo mi dobro igrali, ali jednostavno nismo imali sreće. Međutim, sada je i sreća uz nas tako da nam ide sasvim dobro", kazao je mladi napadač tima sa Grbavice, koji je dodao da je zadovoljan svojim igrama, igrama tima i rezultatima u ovoj polusezoni.

O posljednjoj utakmici u ovoj polusezoni, koju Plavi igraju protiv Borca, Bajić ne razmišlja.

"Izuzetno je važno da se koncentrišemo na utakmicu s Vitezom. Sada nas samo taj meč zanima, ništa drugo. O Borcu ćemo razmišljati kad pobijedimo Vitez", jasan je bio Bajić.

On se nada da bi Željezničar u posljednja dva ovogodišnja susreta mogao i do prvog mjesta, a na kraju sezone do nove titule.

"Ako odradimo ove dvije utakmice kako treba, mogli bismo se naći na prvom mjestu. Što se tiče cjelokupne sezone, Željezničar ima isti cilj kao i ranije, a to je titula. Ako budemo na svom nivou, neće biti problema da to ostvarimo", završio je Bajić.