Nogomet
3

Muamer Svraka: Ako pobijedimo Vitez i Borac, možemo na prvo mjesto

Piše: D. B.
Muamer Svraka (Foto: Klix.ba)
Muamer Svraka (Foto: Klix.ba)
Željezničar je u prošlom kolu prekinuo neugodnu tradiciju protiv Travnika pobjedom na Piroti. Plave sada očekuju dvije utakmice na Grbavici, a u goste im dolaze Vitez i Borac. Kapiten Željezničara Muamer Svraka vjeruje da njegov tim može upisati maksimalnih šest bodova iz dva meča te se naći na prvoj poziciji.

Svraka je izrazio veliko zadovoljstvo trijumfom u Travniku, posebno prekidom neugodne tradicije koja je trajala osam godina.

"Utakmica u Travniku je bila veoma teška za nas. Atmosfera uoči tog susreta nije bila najbolja jer smo se svi pribojavali loše tradicije u duelima s Vezirima. Dočekali su nas snažan protivnik i loš teren. Ipak, uspjeli smo ostvariti zasluženu pobjedu i prekinuti niz od osam godina bez pobjede na Piroti", izjavio je Svraka za portal Klix.ba.

U naredna dva kola Plavi na Grbavici očekuju Vitez i Borac, a postoji mogućnost da se, ako pobijede u oba susreta, nađu na prvom mjestu i tako završe jesenji dio prvenstva.

"Iako igramo na Grbavici, protiv Viteza neće biti lako. To pokazuje i njihova trenutna forma. Pobijedili su Borac i u toj utakmici lideru dali tri gola, to govori da zaslužuju mjesto u vrhu tabele, a činjenica je da imaju dobru ekipu i organizovan klub. Međutim, nama je potrebna pobjeda kako bismo u dobroj atmosferi dočekali Borac. Banjalučani su u maloj krizi u koju svaka ekipa mora upasti, a mi smo je srećom prevazišli. No, ni Borac neće biti lagan protivnik, jer ima sjajne igrače, a i dalje je na prvom mjestu. Sve je u našim rukama. Ako pobjedimo u obje utakmice, a vjerujem da možemo, imamo 95 posto šansi da zauzmemo prvo mjesto", rekao je Svraka.

Igrom svog tima u ovoj polusezoni je zadovoljan.

"Zadovoljan sam igrom jer smo uspjeli prevazići krizu, a još ako uspijemo doći do prvog mjesta, nema razloga za bilo kakvo nezadovoljstvo, jer bismo tada ostvarili cilj. Navijači su imali strpljenja i želimo ih obradovati", kazao je kapiten Željezničara.

On je ranije zapao u krizu kada je riječ o formi, tako da je izgubio mjesto u prvom timu Plavih, ali i mjesto u reprezentaciji BiH.

"Utjecalo je tu dosta faktora, između ostalog i to što nisam napustio Željezničar tokom prijelaznog roka i što sam izgubio mjesto u reprezentaciji. To svakom igraču teško pada. No, igram sve bolje, tako da se nadam napretku i povratku u reprezentaciju. Sve je na meni, ako zaslužim, selektor će me ponovo pozvati", rekao je Svraka.

Sinoćnju utakmicu Argentine i BiH je gledao i nije razočaran zbog poraza.

"Gledao sam utakmicu i nisam razočaran. Ipak smo igrali protiv treće reprezentacije svijeta. Mi smo još uvijek ekipa u razvoju. Čujem kako su neki ljudi nezadovoljni, ali nema potrebe za tim. Imamo još vremena da učimo i mislim da ćemo biti dobri u Brazilu", rekao je Svraka, koji je prokomentarisao i debi Seada Kolašinca.

"Novi je igrač u reprezentaciji, ali je odigrao požrtvovano, hrabro i srcem. U njemu smo dobili veliko pojačanje i dobrog igrača za narednih 10 godina", završio je Svraka.