Nogomet
33

Danijal Brković: Oporavio sam se, nadam se da ću uskoro zaigrati

Klix.ba
Danijal Brković
Danijal Brković
Napadač Željezničara Danijal Brković oporavio se od mononukleoze koja mu je dijagnosticirana u martu ove godine. Preostalo je da uđe u formu i napokon se vrati na teren, a nada se da će to biti uskoro.

"Potpuno sam se oporavio i zasad je sve dobro. Nisam prošao pripreme, ali sada treniram s ekipom i potrebno je da uđem u formu kako bi konkurisao za prvi tim. To nije lako jer nisam treniralo pet mjeseci, a ekipa je već formirana. Činim sve što mogu da dokažem da imam snage odigrati cijelu utakmicu. Puno sam spremniji nego ranije i nadam se da ću što prije zaigrati", izjavio je Brković za portal Klix.ba.

Naravno, utakmice svog tima redovno prati, a učinkom Željezničara je zadovoljan iako se Plavi nalaze na trećoj poziciji na tabeli BHT Premijer lige.

"Imali smo teška gostovanja i te utakmice smo dobro odigrali. Međutim, u posljednje dvije smo trebali malo bolje odigrati, ali ni sreća nije bila na našoj strani. Sada smo treći na tabeli, a na nama je da se u narednim utakmicama dokažemo", kazao je Brković.

Konfuzna situacija vezana za menadžera Amara Osima i njegovu budućnost u FK Željezničar je prema Brkovićevom mišljenju utjecala na ekipu i njene performanse.

"Koliko sam upoznat, ne zna se da li će ostati menadžer ili će preuzeti neku drugu funkciju. Svi želimo da ostane na dosadašnjoj poziciji. Radi se o sjajnom treneru i kad je on s nama mi igramo odlično", rekao je nogometaš Plavih s Grbavice

Narednu utakmicu će Željezničar odigrati u Mostaru protiv Zrinjskog, a taj meč za Plave neće biti nimalo lagan.

"Trebaju nam tri boda i mi idemo na pobjedu, to je sigurno", jasan je bio Brković.

Plavi i ove godine jurišaju na titule, a konkurenata je zasad nekoliko.

"Možemo ponoviti uspjeh, imamo ekipu koja to može ostvariti. Najozbiljniji konkurenti su Borac i Sarajevo, a tu je i Široki Brijeg", zaključio je Brković.