Nogomet
0

Sead Bučan: Drago mi je zbog povratka u Željezničar, brzo smo se dogovorili

Piše: D. B.
Sead Bučan
Sead Bučan
Bivši igrač Sarajeva, Željezničara, Splita, Borca i Olimpica, Sead Bučan, ponovo je član Plavih s Grbavice.

Bučan je sa Željezničarom potpisao jednogodišnji ugovor, koji bi na kraju sljedeće sezone mogao biti i produžen.

"Brzo smo se dogovorili i potpisali jednogodišnji ugovor, a ako sve bude uredu, saradnju ćemo produžiti na kraju sljedeće sezone. Želja mi je da na Grbavici završim karijeru", izjavio je Bučan za portal Klix.ba

Uvijetima je zadovoljan, a istakao je i zadovoljstvo zbog povratka u Dolinu ćupova.

"Drago mi je što sam opet član Željezničara i što se vraćam u svoje staro jato. Imao sam nekoliko ponuda, ali sam se iz ličnih razloga odlučio za Željezničar. Na Grbavici sam proveo lijepe trenutke svoje karijere i radujem se igranju pred Manijacima", rekao je Bučan.

Željezničar će u 2. pretkolu Lige prvaka igrati protiv Viktorije Plzen. Iako mnogi ne daju nikakve šanse Plavim s Grbavice, Bučan ne strahuje od poraza.

"Činjenica je da se radi o kvalitetnom protivniku, a to najbolje govore njihovi rezultati. No, ne treba biti pesimista. Mi imamo dobru ekipu uprkos odlascima Vasilića i Bogičevića, a kakve su nam šanse da prođemo VIktoriju, saznat ćemo tokom prve utakmice. Ono što možemo uraditi je da se maksimalno pripremimo i damo sve od sebe kako bi se što bolje predstavili u Ligi prvaka", kazao je Bučan.

Željezničar prvu utakmicu sa Viktorijom Plzen igra 16. jula, dok je uzvratni susret na rasporedu 23. jula.

U novoj sezoni BHT Premijer lige očekuje nove pobjede i trofeje.

"Najbolji smo u Premijer ligi BiH, to je sigurno. I ove sezone imamo najviše ambicije, Željezničar je aktuelni prvak, a od samog početka naredne sezone je bitno da nastavimo s pobjedama i dobrim rezultatima, kako bi došli do novih trofeja", zaključio je Bučan.