Nogomet
0

Osim: Koji igrač sa ovih prostora može biti pojačanje za Želju?

Piše: J. H.
Foto: F. K./Klix.ba
Muamer Svraka (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Menadžer FK Željezničar Amar Osim je na današnjoj konferenciji za novinare govorio o utakmici sa Viktorijom iz Plzena, pripremama u Sloveniji, Eldinu Adiloviću...

Nakon što je Plave sa Grbavice u proteklom periodu napustilo nekoliko veoma bitnih igrača, Osim vjeruje da u bh. ligi ne postoji dostojna zamjena.

"Kako se zove igrač sa ovih prostora koji može doći u Želju i reći da je pojačanje? Da li su igrači koji su igrali u slabijim klubovima pojačanja?", pita se Osim. On je kazao da je zadovoljan pripremama i odigranim utakmicama.

Na upit kakva je atmosfera među igračima uoči prve evropske utakmice protiv Viktorije iz Plzena, Osim je kazao da su "svi klonuli duhom".

"Bavili smo se mišlju da idemo u Fojnicu umjesto u Ptuj na pripreme. Ali smo se u posljednji čas ipak odlučili za Ptuj, jer imaju bolje saune i bazene nego u Fojnici. A i hrana je bolja, uz dužno poštovanje prema našoj bosanskoj hrani", bio je komentar Amara Osima.

On je dodao da se izostanak povrijeđenog napadača Eldina Adilovića itekako osjetio na pripremama, ali će nedostajati i u predstojećoj utakmici protiv Viktorije.

"On je jedan od rijetkih igrača koji su ostali od prošlogodišnje ekipe. Ako gledamo njegov učinak u prošlogodišnjim evropskim utakmicama, on bio vjerovatno naš najbolji igrač. Takav jedan igrač je veoma bitan gledajući narednog protivnika, on može zadržati loptu, skočiti, izvući faul, biti dosadan za protivnika...", dodao je Osim.

Menadžer Željezničara pohvalio je ekipu iz Plzena i nada se da će češka ekipa potcijeniti Željezničar, što može biti prednost za njegov tim.

"Koliko ja vidim, ne djeluju kao ekipa koja će propustiti neke stvari. Za nas bi uspjeh bio da ekipa igra na način na koji se dogovorimo, bez obzira na kretanje rezultata. Najvažnije je da se ekipa i igra ne raspadnu", izjavio je Osim.

Da li će biti novih igrača na Grbavici, Osim nije htio predviđati. Dodao je da će biti zadovoljan ukoliko sa ovom ekipom koju sada ima na raspolaganu uđe u prvenstvo.

Kapiten Željezničara Muamer Svraka zadovoljan je pripremama uoči utakmice protiv Plzena. Kako kaže, radili su više na defanzivnom dijelu nego ofanzivnom.

"Mislim da šef (Amar Osim) može biti zadovoljan zalaganjem. Što je najvažnije, nije bilo nikakvih problema i većih povreda. Da li smo jači ili slabiji u odnosu na proteklu sezonu, vrijeme će pokazati", kazao je Svraka.

Direktor Plavih sa Grbavice Dželaludin Muharemović predstavio je i novi projekt "Budi Željo", koji se odnosi na povećanje broja članova kluba. Kako je kazao, prodaja članskih i godišnjih karata počinje u četvrtak, 18. jula, od 12:00 sati.

"Članske karte omogućavaju mnoge pogodnosti, kako u samom Klubu, tako i kod naših sponzora. Članom Želje mogu postati svi navijači, bez obzira na starosnu dob. U prodaji su četiri vrste članskih karata, Junior 10 KM, Classic 20 KM, Silver 500 KM i Gold 1000 KM", kazao je Muharemović.

On je dodao da će članovi Kluba moći kupiti godišnje karte za utakmice po prošlogodišnjoj cijeni, dok će za one koji nisu članovi cijena biti nešto viša.

"Za one koji nemaju člansku kartu, ove karte će biti skuplje za 10-15 posto. Pojedinačne karte za narednu sezonu će biti za nijansu skuplje u odnosu na proteklu. Karta za južnu tribinu koštat će šest KM, za sjevernu 10, a za zapadnu tribinu 20 KM", pojasnio je direktor Željezničara.

Ekipa Željezničara u ponedjeljak u 10:00 sati ide put Češke, gdje će u utorak u 17:30 sati odigrati utakmicu protiv Viktorije iz Plzena u okviru 2. pretkola Lige prvaka. Dan poslije Plavi se vraćaju u Sarajevo.

Uzvratna utakmica je 23. jula u 21:00. Cijene ulaznica karata još uvijek nisu određene, a na Grbavici će u uzvratu biti blizu 300 navijača Viktorije.