Nogomet
109

Nermin Zolotić: Odlično se osjećam, u septembru bih trebao ponovo zaigrati

Piše: D. B.
Nermin Zolotić (Foto: fkzeljeznicar.ba)
Nermin Zolotić (Foto: fkzeljeznicar.ba)
Mladi nogometaš FK Željezničar i član mlade reprezentacije BiH, Nermin Zolotić, nakon loma noge se oporavlja po planu, a povratak na zelene terene očekuje u septembru.

"Osjećam se odlično, a oporavak teče onako kako smo i planirali. Doktor kaže da bih u septembru mogao igrati prvenstvene utakmice. Nogomet mi puno nedostaje", izjavio je Zolotić, koji je lom noge zadobio u utakmici BHT Premijer lige protiv Zrinjskog na Grbavici u aprilu ove godine.

Iako ne trenira s ostatkom ekipe, Zolotić ima mnogo obaveza.

"Imam mnogo obaveza, pa se trudim da sve stignem. Stalno sam na terapijama, treninzima i u bazenu. Naporno radim kako bih se što prije vratio i ponovo zaigrao nogomet", kazao je mladi nogometaš Plavih s Grbavice.

Željezničar će u 2. pretkolu Lige prvaka odmjeriti snage sa češkim šampionom Viktorijom Plzen. Zolotić je svjestan snage protivnika, ali smatra da i Željezničar ima svoje šanse.

"Žao mi je zbog žrijeba jer je Viktorija zaista kvalitetna ekipa, no, i mi imamo svoje adute. Lopta je okrugla, pa ćemo vidjeti šta će se dogoditi", izjavio je Zolotić.

Željezničar je ostao bez nekoliko nogometaša tokom ljetnog prijelaznog roka, a najzvučnija imena su Jadranko Bogičević i Samir Bekrić. U politiku dovođenja pojačanja se popularni Zola nije želio miješati.

"Otišao je igrač koji je bio stub odbrane, a to je Jadranko Bogičević. On je sigurno bio naš najbolji stoper. Ipak, šef najbolje zna treba li pojačanja i na kojim pozicijama", smatra Zolotić.

Željezničar će i u narednoj sezoni u domaćem prvenstvu jurišati na trofeje.

"Željo je veliki klub i uvijek ide na duplu krunu", jasan je bio Zolotić.