Nogomet
0

Josip Kvesić: Oporavak ide po planu, na teren se vraćam krajem godine

Piše: D. B.
Josip Kvesić (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Josip Kvesić (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Mladi nogometaš FK Željezničar, Josip Kvesić, već šest mjeseci se oporavlja od teške povrede koju je zadobio tokom zimskih priprema ove godine. Kako je rekao u razgovoru za portal Klix.ba, na teren će se vratiti krajem godine.

Kvesić se povrijedio u jeku priprema za šampionski pohod u drugom dijelu prošle sezone, koju je Željezničar okončao osvajanjem duple krune. Tada je trebao debitovati za A reprezentaciju, ali ga je povreda spriječila u tome. Njegov oporavak je dug, ali je Kvesić strpljiv i čini sve kako bi se u ekipu vratio što prije.

"Oporavak ide po planu, svaki dan odlazim na terapije, a nakon toga u teretanu, kako bih ojačao nogu i mišiće gornjeg dijela tijela. Za desetak dana bih trebao početi lagano trčati, a treninzima ekipe ću se priključiti najkasnije krajem godine. Ipak, činim sve kako bih se vratio ranije, a s obzirom na moj napredak, fizioterapeut kaže da bih mogao u tome i uspjeti. Poželio sam se nogometa, šest mjeseci je mnogo", izjavio je Kvesić.

Željezničar će sutra u Češkoj odigrati prvi susret 2. pretkola Lige prvaka protiv Viktorije Plzen. Kvesić je svjestan snage protivnika, ali smatra da njegovi saigrači ne smiju odustajati.

"Nema se šta specijalno očekivati, jasno je da je Viktorija apsolutni favorit, no, ne treba odustajati. Oni su izbacili Napoli, u nogometu je sve moguće, pa i to da Željo izbaci njih. Ja se nadam tome", rekao je Kvesić.

Dolinu ćupova su nedavno napustili kvalitetni igrači poput Jadranka Bogičevića i Samira Bekrića, ali Kvesić čvrsto vjeruje da je Željezničar i dalje kvalitetan tim.

"Tačno je da su otišli sjajni igrači, ali u ekipi imamo igrače koji ih mogu zamijeniti. O eventualnim pojačanjima svakako odlučuje šef", završio je Kvesić.