Nogomet
185

Nermin Zolotić: Spreman sam za derbi, želim zaigrati protiv rivala

Piše: D. B.
Nermin Zolotić
Nermin Zolotić
U srijedu se u okviru 14. kola BHT Premijer lige na stadionu Asim Ferhatović Hase igra 102. gradski derbi između Sarajeva i Željezničara. Nogometaš Plavih Nermin Zolotić nije mogao prognozirati ishod okršaja vječitih rivala, ali je izrazio nadu da će publika vidjeti pokoji pogodak.

Posebnih priprema u Dolini ćupova nema, ali su one itekako ozbiljne s obzirom na to da Plavi žele pobjedu.

"Pripremamo se kao i za svaku drugu utakmicu. Zaista nema razlike. Pripreme su iste kao i kada igramo protiv posljednjeplasiranih, ali i protiv ekipa u vrhu. To je samo još jedna utakmica u kojoj idemo na tri boda", izjavio je Zolotić za portal Klix.ba.

Željezničar je u 13. kolu na domaćem terenu savladao ekipu Veleža golom Muamera Svrake. Pobijedili su i njihovi rivali, FK Sarajevo, ekipu Viteza u Travniku. To je svakako dobra uvertira pred derbi.

"Pobjedili smo i to nam je, kao i Sarajevu, donijelo samopouzdanje pred derbi. Željezničar i Sarajevo su ekipe koje zaslužuju biti u vrhu tabele, međutim, i jedni i drugi su kiksali, ali smo se približili Borcu i pružamo dobre igre. Time smo dokazali da se možemo boriti za sami vrh", smatra Zolotić, koji se nedavno oporavio od teške povrede, loma noge. Da li će nastupiti protiv rivala, nije siguran.

"Treniram normalno, bez ikakvih problema. Bolovi u nozi su stvar prošlosti i spreman sam da nastupim. Međutim, to je odluka stručnog štaba, tako da ne znam šta će biti. Moja želja je ogromna, jer mi koji smo ponikli u Željezničaru derbi doživljavamo na poseban način", kazao je nogometaš Željezničara.

Poraz iz novembra 2012. godine na Koševu je doživio tragično, pa suze pred južnom tribinom nije mogao sakriti.

"Suze ne mogu objasniti. To je bilo jače od mene u tom trenutku. Igrali smo zaista dobro, imali podršku naših navijača i na kraju nesretno izgubili. Nadam se da će ovog puta biti bolje", rekao je popularni Zola.

Rekao je da forma ne igra posebnu ulogu u derbiju te da se nada dobroj utakmici i golovima.

"O kvalitetu ne bih govorio, ali je sigurno da su u prednosti jer imaju 'širu' klupu. Međutim, to je derbi, pa će se znati nakon utakmice. Vidjet ćemo ko će biti sretniji, spretniji i ko će imati bolji dan. Nadam se da će biti golova, kako bi i navijači bili zadovoljni", izjavio je mladi reprezentativac Željezničara, kojem je derbi najvažnija utakmica u sezoni.

"Derbi je utakmica zbog koje se živi. O derbijima se priča dugo, a u raji ima dosta zezanja. Kad pobijediš, zadovoljan si i sretan, a kad izgubiš, ne ideš na mjesta gdje su navijači Sarajeva. To je tako", rekao je on.

Sa igračima Sarajeva je sportski rival, a s pojedincima održava prijateljski kontakt.

"Ne družim se ni sa kim posebno, ali se ponekad čujem sa Kovačevićem, Jevtićem, Travančićem i Bilbijom, s kojima sam igrao za reprezentaciju", završio je Zolotić.