Komentari (210)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
.....a što je tu uvredljivo ili rasistički...... tko se to bogati uvrijedio... osim vučka i dode.....
....to nema veze sa politikom.....to je činjenica koja se ne mora dokazivati..
evome, oni su se ljudi sigurno poubijali medjusobno
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Vrhunac licemjerstva! Gdje su kazne za "Nož, žica, Srebrenica"?
e sada zvanično UEFA jebem ti ja mater....
Evo prijedloga: Tekst je problematičan? Napravite veliki srebrenički cvijet. Nosio ga je Klinton, nosila ga je kraljica Nur, svi koji su bili na dvadesetogodišnji i obilježavanja stradanja Srebreničana koje je kvalificirano na sudu kao genocid. Nosio ga je i premijer Srbije. Svakome će biti vrlo jasno, pa i međunarodnim sportskim funkcionerima.
Ovo nije politicki stav, ovo je fakat. Da je pisalo kosovo je srbija to je nedto drugo. Znaci ovo je podrska predudi u hagu.
Srebrenica se ne zaboravlja transparentima nego borbom na sportskim terenima
"Say no to racism" je isto tako politička poruka pa je opet gledamo širom svijeta i evrope. Ne kažem da sam protiv te poruke, ali i Srebrenica je u neku ruku poziv da se ne zaboravi genocid koji je zločin iz rasne ili etničke mržnje.
Znam, al kažem kad ovi iz UEFA-e imaju dvostruke standarde pa nešto što u suštini i nije politička poruka stavljaju pod "politiku" zbog političke korektnosti i lažnih dobrosusjedskih odnosa.
Mozda sljedeci put treba nacrtati svastiku na terenu ...... svakako su nacionalistickii pokreti sve snazniji u evropskoj uniji ..... mozda nas nagradi uefa kao i hrvatsku ..... blizi su fasizmu nego potrazi za pravdom ..... bagra .....
Ja bih istakao svoje misljenje o ovome. Ovo se verovatno smatra politickom izjavom jer izmedju Srba i Bosnjaka postoji neslaganje oko kvalifikacije masakra u Srebrenici kao "genocid". Ja necu ovde da se prepirem oko toga da li je ili nije genocid jer se ni za 100 godina ne bi slozili oko iste verzije price. Svakom Bosanskom muslimanu zelim sve najbolje iz srca i ne zelim nikog da uznemirim ovim komentarom. Ako uporedimo Muslimansku verziju dogadjaja sa Srpskom svakako mozemo da zakljucimo da je veliki zlocin pocinjen i tu nema dileme ali po mom misljenju kvalifikacija genocida je neosnovana i to ne pricam kao Srbin vec kao osoba koja je citala dosta o tom dogadjaju i po mom zakljucku je Srebrenica prepustena na milost i nemilost Srbima koji su izvrsili odmazdu za Oriceve zlocine. Osveta ne opravdava zlocin u svakom slucaju ali je kontekst bitan zar ne? Da ne bude nikad vise rata, pozdrav svim dobrim ljudima u BiH iz Beograda :)
FUCK UEFA!!!
Hrvatima,minus 1 bod za crtanje Kukastog krsta,a FK Sarajevo ce da se kazni,zato sto su im navijaci pokazali transparent koji osudjuje FAsizam. Nego,de se mi borimo i dalje protiv Komunizma,Evropom vladaju proHitlerovske desnicarske opcije,oni to jedva cekaju.
U svkoj prilici i na svakom mjestu isticat ćemo činjenicu i govoriti o počinjenom genocidu nad Bošnjacima od strane Srba. Prokleti neka su svi Srbi koji negiraju, podržavaju i prešućuju genocid.
Ko negira presude međunarodnih sudova kojima je to utvrđeno, ne može računati na bilo kakvu saradnju sa Bošnjacima. Pa makar i tristo Bakira išlo šetati s Vučićem po Beogradu.
Al' kako četnici navale na ove teme. Kao po narudžbi...
Drugi put transparent RS genocidna tvorevina
evo turskog kopileta...idi u Anadoliju, možda nađeš neke rođake ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ni pravo na sjecanje i obiljezavanje nam ne daju!!
UEFA=MAFIA jebemo ti mater platinii platinii platiniiii
Ovaj debil 'evome' nije normalan ni sekunde. Paćenik pokušava pobjeći od činjenice da u Bosni nikad nije bilo nikakvih Srba, već samo Vlasi iz Rumunije po kojima su i Vlašić i Romanija nazvani. Srbizirani Vlasi koji su vijekovima služili Turcima pokušavaju svakodnevno liječiti svokje komplekse izmišljajući raznorazne nebuloze kako se ne bi pogledali u ugledalo i priznali istinu sami sebi, ko su i šta su.
A bolje im je da su Vlasi nego Servi - rimski robovi.
Otkad znam za sebe naš narod je ove hrišćane u Bosni zvao Vlasima. I nije to niklakva uvreda, to je fakat.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Nek oni pokrenu postupak protiv kriminala i lopovluka u sobstvenim redovima
Ne znam šta ovdje nije jasno. Ima pravilo prema kojem bili kakve poruke nevezane za sport ne trebaju biti na stadionu, bez obzira jesu li pozitivne ili negativne.
Sjećanje na žrtve Srebrenice naravno da u svojoj suštini nije politička poruka, ali je nažalost to pitanje toliko ispolitizirano da je politika prevladala nad bilo kakvim ljudskim razmišljanjem u vezi s tim zločinom. Posebno imajući u vidu vremenski kontekst poruke. Mora se voditi računa i o tom vremenskom kontekstu. U jednom trenutku neka poruka može biti potpuno bezazlena, a u drugom stvoriti velike probleme. Nije bitna naša namjera, već eventualne posljedice iste.
Uopšte ne mora biti negativno. Radi se samo o principima i pravilima. Ako popustiš kod jednih, moraš nekada i kod drugih i tako dalje. Navijači moraju biti oprezniji, jer samo čine štetu klubu, a dobit je nikakva. Imali su svi prilike otići u Srebrenicu i tamo dostojanstveno odati počast žrtvama.