Namjeran karton
95

UEFA kaznila Sergija Ramosa zbog čišćenja kartona

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Krovna kuća evropskog nogometa (UEFA) kaznila je kapitena Real Madrida Sergija Ramosa zbog namjernog žutog kartona u meču protiv Ajaxa u Ligi prvaka s dvije utakmice suspenzije.

Ramos je karton dobio u prvoj utakmici osmine finala i to je značilo da kapiten Real Madrida neće igrati u uzvratu na Santiago Bernabeuu.

U Disciplinskoj komisiji UEFA-e su procijenili da Španac namjerno dobio ovaj karton kako bi se očistio pred četvrtfinale pa su ga odlučili suspendovati na još jedan meč.

''Disciplinska komisija odlučila je suspendovati igrača Real Madrida Sergija Ramosa za dvije UEFA-ine kompetitivne utakmice koje bi on inače mogao igrati zbog očito namjernog prekršaja. Suspenzija od dvije utakmice u sebi sadrži i automatsku suspenziju od jedne utakmice zbog broja kartona'', piše na stranicama UEFA-e.

"Lagao bih kad bih rekao da nisam namjerno dobio karton. Ne potcjenjujem protivnika niti mislim da smo sigurno prošli dalje, dugo sam razmišljao o tome i na kraju sam donio tešku odluku da propustim naredni meč", rekao je Ramos nakon meča.

Podsjećamo, prošle sedmice UEFA je zbog iste stvari kaznila veznjaka Valencije Geoffreyja Kondogbiju sa dvije utakmice zabrane igranja. Kondogbia je dobio namjerno žuti karton u 82. minuti meča protiv Celtica u Evropskoj ligi.

Real Madrid je slavio u prvom meču rezultatom 2:1 i imaju veliku prednost pred revnaš na svom stadionu. Ipak, ne mora nužno značiti i da će Ramos propustiti prvu utakmicu četvrtfinala jer ukoliko Ajax nadoknadi zaostatak iz prvog meča onda bi Ramos propustio prvu utakmicu u Ligi prvaka naredne godine.