Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nidje veze, malagu iskljuce iz evropskih takmicenja, a city samo novcano kazne zbog krsenja istih pravila... izgleda da su svi klubovi uefi jednaki, ali da su klubovi milijardera malo jednakiji od ostalih :S
tacno tako,malagu izbacili a ove pustaju,jos vise trose psg i city nego malaga
Malagi je kasnije ukinuta zabrana pasa moj solidni
Džeko svaka tebi čast al ja bih više volio da su vas kaznili sa -3 boda :)
Ova odluka je toliko smiješna da će pasti na prvoj žalbi. Evropska unija je osnovana na principu slobodnog tržištai nesmetanog protoka ljudi, robe i usluga. Znači kapitalizam. Klubovi koliko sam ja upućen nisu potpisali nikakvo ograničenje u vidu salary cup-a po uzoru na NBA ligu što znači da ne postoji kolektivni ugovor između UEFE/FIFE i vlasnika klubova, a morao bi se složiti i sindikat igrača (ako uopšte postoji). Znači moralo bi postojati ograničenje potrošnje na transfere/plate igrača i trenera, ustanovljena pravila tradeovanja igrača iz jednog kluba u drugi (broj prelazaka u godini, veličina momčadi i sl.). To u fudbalu trenutno ne postoji i nema osnova za kaznu. Pogotovo ako se gleda Baleov prelazak u Madrid a Real dužan i bogu i narodu za razliku od Citija. Zdrav kapital, redovno izmirivanje obaveza. FIFA izmišlja pravila u hodu a klubovi uopšte nemaju smjernice. Čuj nemoj trošiti više nego što klub zaradi?! Ako su moje pare a ulažem sa gubitkom to je moj problem.
PREDSJEDNIK KOMISIJE RUMENIGE, A POGLEDATI BAYERNOVE VLASNIKE I BAYERNOVE SPONZORE. HRPA ISTIH IMENA. DA NE GOVORIM O VLASNISTVU NAD BAYERNOM ILI UPRAVNOM ODBORU GDJE NEMA VECE NJEMACKE KOMPANIJE KOJA NEMA SVOG CLANA UPRAVNOG ODBORA BAYERNA. CAK JE I SEF VW WINTERKORN CLAN UPRAVNOG ODBORA BAYERNA.
UEFA "FFP" = ZASTITA BAYERNA (RUMENIGE PREDSJEDNIK UEFA KOMISIJE ZA FFP), BARCELONE (ROSSELL TAKODJER CLAN KOMISIJE UEFA), MADRIDA, MAN UTD (BIVSI CEO MAN UTD TAKODJER CLAN UEFA KOMISIJE ZA FFP) I ARSENALA (IVAN GODZITIS VLASNIK ARSENALA TAKODJER CLAN TE UEFA KOMISIJE ZA FFP). Tako dodju Izraelci braca Glazeri, uzmu svu lovu iz Man Utd, zaduze ih kreditima, pa uzmu svu lovu od kredita i UEFA nista, dodje Arap u Man City i PSG, upucaju milijardu eura, dobiju kaznu od UEFA kartela.
kod nas bi država bankrotirala kada bi bila kažnjena sa 60 miliona eura :)
A Real?
siti ukida igračima naknadu za topli obrok kako bi mogao isfinansirati kaznu.
Što će se žaliti građani, ne kontam? Pa kažnjen je tim i igrači...
Odluka je blago rečeno glupa? Kao nemojte vi trošiti, nego dajte nama da trošimo?! Wtf. Kazna za ove stvari je iskljucenje iz lige prvaka, ili neko rangiranje, mozda u Europa ligu, ili pocetak lige prvaka sa -3 boda, nesto slicno... Eeeej, ali nece UEFA to, UEFA hoce pare i po cemu se onda oni razlikuju od ovih iz Citija?
Napokon red u fudbalu !
placu ne mogu se utjesiti
Ma šta ih briga oni će osvojiti Šampionat, i sve će im se vratiti.
Znas sta mene zanima. Kako uopste neki manji klub da postane konkuretan zbog ovog pravila? Recimo Real i Barsa imaju prihode samo od tv prava stotine miliona, i sponzor stotinu miliona i sve to saberes imaju da trose a da ne predju limit. To znaci da Real moze trositi 200 miliona na pojacanja a recimo neki manji klub mora trositi takodje u granici onog sto su zaradili bas na taj nacin. Kako se uopste izdici i postati konkurencija ovim timovima, je li to znaci da samo oni koji su bili veliki klubovi u trenutku donosenja pravila mogu ustvari i trositi masovno, a ovi sto bi mogli postati veliki ne mogu jer jbg ne zaradjuju tako puno kao Barsa,Real,Celzi i ostali... Cudno mi sve to
sve je to u redu...ali evo ti engleska liga je zaista fascinantna onaj sa zadnje tabele komotno rasturi prvog na tabeli...iako je recimo razlika u vrijednosti igraca drasticna...neki klub vrijedan 10 miliona a ovaj drugi 300 ali su tako izjednaceni da je to nevjerovatno najljepsi fudbal engleski fudbal!
Potpuno se slazem. Takozvani "Veliki" klubovi nece da priznaju da su veliki samo zbog novca. Ovaj zakon je trebao da ide u zastitu njihovog interesa I dominacije. Kada se pojavi neki klub koji trosi kao I oni onda ga oni toboze zovu "umjetnim". Fudbal je vec davno postao profesionalan posao, takode dosadilo je gledati jedne te iste timove u Evropi, mnogo je ljepsa raznovrsnost I da drugi dozive cari trofeja I vrhunskog fudbala a ne samo da to bude drustvo privilegovanih.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
FFP JE NACIN DA MANCHESTER UNITED, BAYERN, REAL MADRID I BARCELONA IMAJU NAJBOLJE I NAJSKUPLJE IGRACE I AKO DRUGI IMAJU VISE LOVE!
Je l' ove pare idu ovim iz fer pleja :D
Stvarno ovo nervira. Sportsko pravo treba da bude jasno, zajedno sa svim clanovima i odredbama. Prekrsio si pravilo ? - Trpi predvidjenu kaznu. Kraj price. Kakve zalbe i sranja, cemu sluzi pravilo onda ? Da privilegovani budu spaseni ? Ocito.