Nogomet
18

Ubjedljive pobjede Borca i Širokog, Sarajevo i Velež bez golova

Klix.ba
Slavija-GOŠK (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba) (Foto: F. K./Klix.ba)
Slavija-GOŠK (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba) (Foto: F. K./Klix.ba)
U okviru 21. kola BHT Premijer lige danas je odigrano sedam utakmica. Slavili su Slavija, Borac, Rudar, Široki Brijeg i Leotar. Zvijezda i Radnik su remizirali, dok su Velež i Sarajevo odigrali bez golova.

Slavija - GOŠK 2:1

U Istočnom Sarajevu domaćin Slavija poveo je već u 1. minuti. Pogodak za 1:0 postigao je Kokot. U 34. minuti Slavija povećava vodstvo na 2:0. GOŠK smanjuje rezultat na 2:1 u 57. minuti. Strijelac je bio Jordan.

Zvijezda - Radnik B. 1:1

Gostujući tim Radnik poveo je u 16. minuti golom Basara koji je postigao iz penala. U 21. minuti Zvijezda izjednačava penalom na 1:1. Strijelac je bio Džafić.

Borac - Čelik 2:0

Borac je imao dvije dobre šanse, prvo Stokić u 29. minuti, a zatim Kantara u 31. minuti, ali je rezultat ostao nepromijenjen do 43. minute. Stokić je domaćina doveo u vodstvo od 1:0.

Po povratku s pauze, u 47. minuti, sviran je penal za Borac. Maletić je šutirao i povećao vodstvo domaćina na 2:0. U 84. minuti Čelik je ostao s igračem manje. crveni karton dobio je Travančić.

Velež - Sarajevo
Velež - Sarajevo

Travnik - Rudar P. 0:1

Prvi i jedini gol postignut je u 5. minuti. Igor Mišan doveo je Prijedorčane do pobjede..

Široki Brijeg - Gradina S. 2:0

Široki Brijeg iskoristio je dobro prednost domaćeg terena te je u 15. minuti poveo s 1:0. Strijela je bio Wagner, a asistent pogotka bio je Ješe. U 70. minuti Široki povećava vodstvo na 2:0 golom Džidića.

Leotar - Olimpic 1:0

Prvi gol u Trebinju postignut je tek u 73. minuti. Stojčev je domaći tim doveo u vodstvo od 1:0. Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao.

Slavija - GOŠK (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Slavija - GOŠK (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Velež - Sarajevo 0:0

U 31. minuti Sarajevo je zaprijetilo Veleževoj mreži kada Haurdić izvodi slobodni udarac, no bez pogotka. Gosti su imali još jednu priliku u 74. minuti. Osmanagić je glavom šutirao, no Zvonić ga je izblokirao. Utakmica je okončana rezultatom 0:0.