Stara dama slavila 4:1
9

Ubjedljiva pobjeda Juventusa nad Romom

Totalsport
Stara dama iz Torina slavila s 4:1 (Foto: AFP)
Stara dama iz Torina slavila s 4:1 (Foto: AFP)
Nogometaši Juventusa s lakoćom su se obračunali s Romom u Torinu u 6. kolu Serie A. Slavili su s 4-1 u susretu u kojem su već nakon 19 minuta imali vodstvo 3-0.

Andrea Pirlo načeo je mrežu Rome već u 11. minuti iz slobodnog udarca. Pucao je lukavo, prizemno u golmanov ugao, a pogled Maarten Stekelenburga je bio zaklonjen od živog zida vlastite ekipe.

U 16. minuti vodstvo Torineza je povisio Arturo Vidal iz jedanaesterca koji je skrivio Leandro Castán igrajući rukom u vlastitom kaznenom prostoru, da bi tri minute poslije poentirao i Alessandro Matri nakon Vidalove asistencije. Zanimljivo, prethodna utakmica ovih dviju ekipa u Torinu, u aprilu ove godine, završila je 4-0 pobjedom Juventusa, a tada su Zebre vodile 3-0 nakon 29 minuta.

Juve je i unatoč visokom vodstvu nastavio dominirati i do poluvremena je rimski klub spašavao okvir gola. U nastavku je domaćin ipak malo spustio ritam što je iskoristila Roma za počasni gol. Strijelac je bio Pablo Osvaldo iz penala u 69. minuti. Jedanaesterac je prethodno skrivio Leonardo Bonucci prekršajem nad Mattiom Destrom.

Konačnih 4-1 postavio je u 90. minuti Giovinco, koji je u trku zaobišao golmana Storarija i poslao loptu u mrežu nakon prethodnog lijepog proigravanja u prostor.

Juventus je neporažen u 45 uzastopnih susreta Serie A od maja 2011. godine. Ove je sezone na učinku od pet pobjeda i jednog remija, dok je Roma pretrpila drugi poraz.

Bh. reprezentativac u redovima Rome nije igrao zbog povrede.

Serie A, 6. kolo:

Juventus - Roma 4-1 (Pirlo 11, Vidal 16-11m, Matri 19, Giovinco 90 / Osvaldo 69-11m) Parma - Milan 1-1 (Galloppa 66 / Shaarawy 50)