Susret u Madridu
56

U Bayernu vjeruju u senzaciju: I prošle godine smo izgubili prvu pa došli do produžetka

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bayern večeras u polufinalu Lige prvaka dolazi u Madrid sa zaostatkom 1:2 iz prvog meča protiv Reala, baš kao i prošle godine u četvrtfinalu ovog elitnog evropskog nogometnog takmičenja.

Real tada nije briljirao, ali je iskoristio svoje šanse, dok ove godine Bavarci vjeruju da mogu napraviti senzaciju unatoč lošem rezultatu.

"I prošle godine smo izgubili prvi meč pa u Madridu došli do produžetaka. Imali smo veliki broj prilika, ali smo na kraju ipak izgubili", rekao je Bayernog igrač Joshua Kimmich.

Podsjetimo, Bayern je prošle sezone bio pokraden budući da je Arturo Vidal prestrogo isključen u Madridu, a Real je postigao još dva gola iz ofsajda i na kraju slavio rezultatom 4:2.

"Sve je protiv nas. I rezultat i činjenica da igramo s Realom. Međutim, mislim da snaga volje može napraviti jako puno u nogometu. Vjerujemo da možemo proći i tako ćemo se i postaviti", rekao je Bayernog trener Jupp Heynckes.

On je 2013. godine odveo Bayern do titule prvaka Evrope, ali ovaj put ima stvarno težak zadatak jer u Madrid dolazi bez trojice glavnih igrača - Artura Vidala, Arjena Robbena i Jeromea Boatenga.