Nemile scene u Kruševcu
0

VIDEO / Tuča i rasistički ispadi na utakmici U21 Srbija - Engleska

FENA
Uzvratna utakmica kvalifikacija za Europskog nogometno U-21 prvenstvo između Srbije i Engleske u Kruševcu završila je velikom tučnjavom i rasističkim uvredama upućenim tamnoputim igračima engleske reprezentacije.

Do incidenta je došlo nakon utakmice koju su Englezi dobili rezultatom 1:0 postigavši gol u sudijskoj nadoknadi, potvrdivši tako prolaz na EP nakon što su i u prvom susretu slavili s 1:0.

Razočarani ispadanjem igrači Srbije fizički su nasrnuli na Engleze, a sukob se nastavio i u tunelu gdje su domaćini fizički napali i vodstvo reprezentacije i dužnosnike Engleskog saveza. Ružne scene na stadionu u Kruševcu upotpunili su i navijači rasistički vrijeđanjem gostujućih igrača.

"Tužan sam i razočaran zbog ovih scena. U Engleskoj se godinama borimo protiv rasizma i ponosan sam na svoje igrače koji su mirno podnijeli uvrede s tribina. Vjerujem kako će UEFA reagirati," kazao jeselektor engleske U-21 reprezentacije Stuart Pearce.

U srbijanskim redovima za incidente nakon utakmice okrivili su suparnika.

"Zašto da se ispričam? Za tučnjavu su potrebne dvije strane. O tome možemo pričati sutra kada sve analiziramo," kazao je selektor mlade srbijanske reprezentacije Aleksandar Janković.