Trener Rome
14

Di Francesco: Džeku sam pustio na miru, računam na njega sve dok je tu

Piše: K. H.
Edin Džeko i Eusebio Di Francesco (Foto: AFP)
Edin Džeko i Eusebio Di Francesco (Foto: AFP)
Trener Rome Eusebio di Francesco na konferenciji za medije pred zaostali meč 3. kola talijanske Serije A protiv Sampdorije najviše je pričao o eventualnom odlasku Edina Džeke u Chelsea, a otkrio je da još uvijek nije razgovarao s kapitenom reprezentacije BiH.

Bivši trener Sassuoloa kazao je da protiv Sampdorije računa na sve igrače, uključujući i Edina Džeku, ali je dodao da će njega i Emersona biti teško psihički pripremiti za meč.

"Protiv Sampdorije računam na sve nogometaše koji su s nama, a to se naravno odnosi i na Edina Džeku. Ovih dana se puno priča o njegovom i Emersonovom odlasku, a u takvim okolnostima nije ih lako psihički pripremiti za meč. Mi ćemo dati sve od sebe da mislimo samo na nogomet, danas je danas, a šta će sutra biti, to ne mogu znati", rekao je Di Francesco.

Nakon toga Di Francesco je kazao da još uvijek nije razgovarao s Edinom, ali da u meču protiv Sampdorije računa na njegove usluge.

"Nisam još uvijek razgovarao s Edinom, ostavio sam ga na miru jer sam procijenio da je tako najbolje u ovom trenutku. Mogu samo reći da računam na njega protiv Sampdorije i da će tako biti sve dok je tu", nastavio je Di Francesco, a potom je na pitanje novinara o tome šta će Roma izgubiti odlaskom bh. napadača trener Vučice rekao:

"Majstor si da me dovedeš u neprijatnu situaciju, a vi uvijek iskoristite pa zloupotrijebite moju dostupnost i iskrenost. Zašto pričamo o nečemu što se nije desilo, a pored svega toga, znate da u ekipi imamo još dva odlična napadača Schicka i Defrela. Naš prvi izbor je Džeko, a šta će biti, to ćemo tek vidjeti", završio je trener Rome.

Susret između Sampdorije i Rome igra se u srijedu od 20:45.