Jedinstven slučaj
65

Francuski nogometaš u bolovima završio karijeru pa tužio Pfizer i BioNTech zbog vakcina

D. P.
Tamuzo je važio za velikog talenta svojevremeno (Foto: Twitter)
Tamuzo je važio za velikog talenta svojevremeno (Foto: Twitter)
Jedinstvena priča stiže nam iz Francuske gdje je tamošnji profesionalni nogometaš Francois-Xavier Fumu Tamuzo odlučio tužiti dva farmaceutska giganta zbog vakcine tokom pandemije koronavirusa.

Tamuzo je u 30. godini završio karijeru, a onda je povukao neviđen potez. Sada već bivši igrač drugoligaša Lavalloisa je odlučio tužiti kompanije BioNTech i Pfizer zbog vakcina protiv koronavirusa koja su mu, kako sam navodi, završili karijeru.

"Želio bih znati zbog čega je moje tijelo prestalo funkcionisati uobičajeno nakon što sam se vakcinisao", poručuje ovaj francuski nogometaš koji je nedavno završio karijeru.

Nogometaš iz francuske Lige 2 uvjeren je kako su mu vakcine protiv koronavirusa uništile karijeru pa je pokrenuo tužbu. Prema rekonstrukciji Le Parisiena, njegovi fizički problemi počeli su 2021. godine, netom nakon što je primio prve dvije doze vakcine.

Krenule su povrede koljena, a u martu je primio treću vakcinu, a odmah nakon toga pukla mu je Ahilova tetiva. Tamuzo smatra da je sve povezano s vakcinom.

"Ne razumijem zašto mi je tijelo prestalo funkcionisati. Ne mogu više dugo hodati, trčanje mi je postalo nemoguće. Boli me sve čak i kada se penjem ili spuštam stepenicama", rekao je Tamuzo.

Prvo ročište je zakazano za početak jula u Parizu, njegovom rodnom gradu. Inače, Tamuzo je važio za velikog talenta pa je igrao i za omladinske selekcije Francuske.

Tokom karijere Tamuzo je igrao za Auxerre, Quevilly, Beziers i Levallois u Francuskoj te portugalski Maritimo.