Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ako je ruka ruka je nema tu drazi
E moj Stive, da je VAR bio 2014. mogli smo proc grupnu fazu na SP 😉
NE rise
Hajd ne seri stari. Bolje da se prica o varu nego sto se pricalo o nepostojecim penalima i slicno
Jbs draz kad je zasnovana na prevari
Vama nikada ugoditi... Preporuka: Draz traziti sa nekom plavusom ili crnkom zavisno od toga ko sta vise voli... Ili s crncem, zasto ne?
Slazem se u potpunosti!!! Otkako je uveden VAR ne znam jesam li dvije utalmice pogledao!
Zamisli kad bi netko od naših "majstora" izjavio tako nešto. Nikad.
VAR, da ali ovo postaje idiotluk. Igrac New Castle-a je iza igraca Tottenham-a i ovaj pojma nema gdje je lopta a posto su bili u skoku, ruke normalno idu prema gore radi boljeg odraza.
UEFA i FIFA vijeće staraca su se godinama opirali uvođenju tehnologije u primjeni fudbalskih pravila. Brazilske sudije su sprej za označavanje koristili godinama prije nego je uveden svugdje. VAR je uveden tek kada je postalo jasno da sudije (pre)često utiču na rezultate. Engleske sudije posebno. Niko ne može osporiti da je VAR sveo uticaj sudijskih grešaka na razumnu mjeru. Ovdje je VAR primijenjen prekasno, zakazale su sudije u sobi.
danas je bilo i vara i wara
Najveća prednost VAR-a je, pored ovih 99% sigurnih penala, da u zadnje dvije godine više nema glumatanja, foliranja, simuliranja.... Samo se sjetite kako je to prije bilo, sad znaju da nema potrebe da se bacaju kad se sve vidi. :) Da je Bogdom bio tu kad je Spahić oborio Nasrija izvan kaznenog, ili onaj gol Džeke protiv Nigerije, mnoge nepravde bi bile ispravljene... Super VAR! Ovo samo ludom može smetat.
Treba samo fino definisati pravila i rijesilo bi se sve....i objasniti i nama gledaocima da znamo kada da ocekujemo penal, kada indirekt itd....engleske sudije sami sebi komplikuju zivot..jucer frajer protiv MAN UNTD svirne penal a svirao kraj tekme....bruka fakat
Nema ovo veze sa VAR-om, nego sa pravilima. Glupo je da se ovo uopšte svira kao penal.
Dobro je i rekao, var je dokrajcio draz fudbala.
VAR ce biti dobar al tek kad se naprave brojne promjene u koristenju VaR-a