Presretan zbog pobjede
0

Trener Basela: Plakao sam! Trebat će mi do 2017. godine da shvatim

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Heiko Vogel, 36-godišnji njemački nogometni stručnjak, u srijedu je na klupi Basela doživio najljepšu večer u svojoj trenerskoj karijeri.

Basel je pred svojim navijačima pobijedio Manchester United s 2-1. Tom pobjedom švicarski klub se plasirao u osminu finala, a velikana s Old Trafforda, kojem je za daljnji prolaz bio dovoljan i jedan bod, gurnuo je u Evropsku ligu.

Heiko Vogel je od 2009. godine pa sve donedavno djelovao kao pomoćnik svom sunarodnjaku Torstenu Finku na klupi Basela. Isti dvojac je prethodno sarađivao i u Ingolstadtu. Nakon što je Fink sredinom oktobra preuzeo vođenje HSV-a, Vogel je dobio priliku u Baselu kao prvi trener. Upravi kluba se na ukazanom povjerenju zahvalio na najbolji mogući način.

"Priču ove utakmice mogu sažeti u nekoliko riječi – David je pobijedio Golijata! Da, priznajem, zaplakao sam od sreće. S posljednjim sučevim zviždukom je sav teret pao s mojih leđa. Vjerojatno će mi trebati do 2017. godine da u potpunosti shvatim veličinu ovog uspjeha", euforično je izjavio njemački trener.

"Radost je bezgranična, ponos maksimalan. Ne samo zato jer smo pobijedili 2-1, već i zbog načina na koji smo pobijedili! Pogotovo mislim na drugo poluvrijeme i našu smionu igru. Očekivali smo da će Manchester United baciti sve karte u napad. Način na koji smo im se oduprijeli je bio senzacionalan!"

Nakon što je osvojio drugo mjesto u grupi C, ponudio je i pogled prema naprijed u nokaut-fazi Lige prvaka, koju je švicarski klub dosegnuo prvi put u klupskoj historiji.

"Kada je u pitanju zajedništvo na terenu, nikome ne priznajem da je jači od nas! Ovdje svaki igrač trči i za drugoga. Ipak, vjerujem da možemo igrati i još bolje od ovoga. Neke sekvence su bile stvarno dobre, u odbrani i napadu, ali mogli smo biti bolji u kontranapadima", zaključio je Vogel.