Nogomet
0

Ferguson: Ovo je bio poziv za buđenje

Totalsport
Alex Ferguson (Foto: AP)
Alex Ferguson (Foto: AP)
Menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson okarakterizirao je utakmicu 2. kola grupe C nogometne Lige prvaka protiv Basela "pozivom za buđenje" za njegove igrače.

Naime, u njoj su "crveni vragovi" prosuli sigurnu 2-0 prednost s poluvremena, te je švicarski prvak u nastavku preokrenuo (2-3) i stigao na korak do senzacionalne pobjede. Na kraju je konačnih 3-3 u posljednjim trenucima postavio Ashley Young.

"Bili smo neoprezni. Bio je ovo poziv za buđenje na mnoge načine. Manjak koncentracije skoro nas je koštao gubitka utakmice, ali smo se na kraju uspjeli spasiti", rekao je Ferguson.

"Primiti tri gola kod kuće, to se ne smije događati. Odbrana i vezni red moraju bit koncentrisaniji. Ako kiksate, kvaliteta Lige prvaka natjerat će vas da patite. Mislim da smo imali previše igrača koji su težili napadu, puno previše. Napadački dio je bio dobar, posebice u prvom dijelu, ali da smo se koncentrirali na defenzivni dio, ne bismo imali toliko problema."

Škotski menadžer je također sugerisao da je njegova ekipa možda podcijenila protivnika.

"Postoji takva mogućnost protiv ekipe kao što je Basel. Iako su bili pravilno pripremljeni, osjećali su da stalno mogu ići prema naprijed."

Manchester United nakon dva odigrana kola drži treće mjesto grupe C Lige prvaka s tek dva boda na kontu.