Druga najmlađa ekipa u historiji
0

VIDEO / Ferguson oduševljen svojim mladićima

Totalsport
Alex Ferguson zadovoljan igrom ekipe
Alex Ferguson zadovoljan igrom ekipe
Ekipa koju je menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson poslao na teren Old Trafforda protiv Tottenhama u ponedjeljak bile je druga najmlađa u historiji kluba koja je nastupila u Premiershipu.

Manchester United je pobijedio s 3-0. Znatno bolju igru su ''Crveni đavoli'' pokazali u nastavku, kada su zabili i sva tri gola, nego u prvom dijelu. Konstatirao je to i Sir Alex.

"U prvom poluvremenu igralo se vrlo brzo. Igra se jako brzo prenosila s jednog na drugi kraj igrališta. Tottenham je imao jako često loptu u svojim nogama. No, igrom moje ekipe u nastavku sam oduševljen, bila je fantastična", ushićeno je komentirao Ferguson.

Osvrnuo se i na vrlo mladu postavu...

"Kažete, druga najmlađa u historiji kluba u Premiershipu? Sretan sam zbog toga, jer vam to najbolje govori koliko puno vjerujemo našim mladim igračima. Pogotovo kada vidite kakve sposobnosti imaju. Ekipa ma fantastičan potencijal."

Na kraju je Ferguson odaslao i jednu pojedinačnu pohvalu, i to na adresu Dannyja Welbecka, koji je postigao prvi gol domaćina u 61. minuti, da bi 15 minuta nakon toga asistirao za drugi strijelcu Andersonu.

"U prvom poluvremenu nije igrao kao centralni napadač. Previše je išao u sredinu terena. I on i Wayne Rooney. Naglasili smo u svlačionici da trebamo puno više prisutnosti u vrhu napada i kretanja u prostor. Kasnije je to puno bolje funkcioniralo. Welbeck je uvijek pokazivao veliki potencijal. Razvio se kada smo ga poslali na posudbu u Sunderland. Pred njime je velika budućnost", zaključio je Ferguson.