Očekuje ga kazna
17

Trener Atalante poslao žestoku poruku sudijama: Bolje im je da pronađu drugi posao

K. H.
Gian Piero Gasperini (Foto: EPA-EFE)
Gian Piero Gasperini (Foto: EPA-EFE)
Trener Atalante Gian Piero Gasperini imao je žestoke kritike na račun suđenja nakon poraza njegovog tima od Real Madrida u prvom meču osmine finala Lige prvaka rezultatom 1:0 s obzirom na to da je njegovom igraču još u prvom poluvremenu olako pokazan crveni karton.
Atalanta je nakon samo 17 minuta ostala s igračem manje jer je sudija Tobias Stieler isključio Remu Freulera, a on je smatrao da je igrač italijanskog kluba bio posljednji u odbrani i da je na taj način spriječio protivnika da dođe u idealnu gol-situaciju.

Gasperini kaže da bi se nakon ovakvih sudijskih odluka trebao ukinuti svaki kontakt u nogometu, a što bi bilo samoubistvo za ovaj sport, a zbog izgovorenih riječi gotovo izvjesno ga očekuje kazna.

"Nakon prošle sezone i potpunog haosa s igranjem rukom, sada bi trebali ukinuti bilo kakav kontakt u nogometu, što bi za ovaj sport bilo kao samoubistvo", rekao je Gasperini za Sky Sports Italia i nastavio:

"Upravo sam dobio zabranu u Italiji zbog pričanja o sudijama, a ako kažem nešto onda će me UEFA kazniti na mjesec dana. Ipak, ovo je nogometno samoubistvo, ne možemo imati sudije koji nikada nisu igrali utakmicu i koji ne znaju razliku između duela i prekršaja. Ako to ne mogu uraditi onda im je bolje da nađu drugi posao, a nama bi trebali suditi ljudi koji su igrali nogomet."

Tu se trener Atalante nije zaustavio pa je nastavio dodatno pričati o sudijama.

"U modernom nogometnu sudije imaju i ponovljene snimke, imaju sve što je potrebno da donesu ispravnu odluku, no ponekad im ni to ne pomaže i pogrešno shvataju situaciju. Toliko dugo smo čekali ovaj meč i onda sve nestane. Ne žalim se na rezultat, možda bi svakako izgubili, ali barem bi mogli igrati svoju igru", rekao je Gasperini.

S druge strane, trener Real Madrida Zinedine Zidane nije želio previše pričati o crvenom kartonu te je rekao da je sudija tu da donosi odluku.

"Ne znam da li je crveni karton bio pretjeran, sudija je taj koji donosi odluku. Nismo igrali dobro, ali najvažniji je rezultat", rekao je Zidane.

Podsjećamo, Real je do pobjede došao golom Mendyja u samom finišu meča i u Madridu branit će prednost od 1:0.