Osmina finala LP
100

Real u finišu slomio Atalantu, kontroverzni crveni karton obilježio utakmicu

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Reala pobijedili su na Gewiss stadionu u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka ekipu Atalante rezultatom 1:0, što je odličan kapital uoči revanša koji će se igrati u Madridu.

Ključni detalj utakmice dogodio se već u 18. minuti kada je Mendy pobjegao odbrani, a Freuler ga stigao na ivici šesnaesterca i srušio. Sudija je smatrao da je to bila ozbiljna situacija za gol i isključio je domaćeg igrača zbog čega je poludio trener Atalante Gasperini te svi ostali igrači italijanske ekipe. U najmanju ruku sumnjiva situacija koja će izazvati brojne kontroverze.

Real je odmah preuzeo inicijativu sa željom da pitanje putnika u četvrtfinale riješi već u prvoj utakmici, ali je najbolju šansu imao tek u 46. minuti kada je Kroos ubacio, Casemiro šutirao, a golman Golini fantastično odbranio. Prvo poluvrijeme je tako okončano bez pogodaka.

Kampirao je Real i u nastavku utakmice na polovini Atalante koja se grčevito branila s igračem manje, ali su napadi uglavnom bili jalovi sve do same završnice meča.

Igrao se 86. minuti utakmcie kada je Mendy sjajnim udarcem sa 18 metara u sami ugao postigao pogodak vrijedan pobjede i vjerovatno prolaza Reala u četvrtfinale Lige prvaka.

Revanš utakmica između ove dvije ekipe igra se 16. marta u Madridu.

Rezultat i strijelac:

Atalanta - Real Madrid 0:1 (Mendy 86')