UNFKS uz Bordo prijatelje
0

"Tražimo odlazak Nihada Baljka i Mirsada Alihodžića"

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiva (Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Foto: Arhiva (Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Udruženje navijača FK Sarajevo oglasilo se povodom posljednjih, turbulentnih dešavanja u Titovoj 38b, saopštenjem u kojem izražavaju bojazan da bi sa ljudima koji su ostali u rukovodstvu nekada slavni klub mogao postati nižerazredni.

"Ako Nihad Baljak, Mirsad Alihodžić, Salko Čimić i Senad Merdanović ostanu na bilo kojoj poziciji u našoj svetinji, izražavamo opravdanu bojazan da ćemo postati nižerazredni klub čija će se tradicija i ugled izgubiti u crnilu koje trenutno vlada u Titovoj, a koje je predvođeno pogubnom politikom i načinom vođenja kluba od strane gore pobrojanih", stoji u saopštenju najvatrenijih navijača FK Sarajevo.

Iz UNFKS su istakli da neće dati podršku bilo kojem narednom rukovodstvu kluba u kojem će sjediti osobe koje su navedene kao krivci zbog trenutnog stanja u klubu i ostavki članova Bordo prijatelja iz Upravnog odbora.

"Izražavamo punu podršku Bordo prijateljima kao udruženju, i njihovom biznis planu koji je prezentovan na Skupštini Fudbalskog kluba Sarajevo u junu mjesecu ove godine", navodi se u saopštenju UNFKS-a.

Navijači okupljeni u Udruženje pozvali su nadležne institucije "da se ozbiljno i temeljno pozabave poslovanjem FK Sarajevo tokom mandata navedene četvorke".

Podsjećamo da je dio članova Upravnog odbora FK Sarajevo zajedno sa predsjednikom Zijadom Blekićem u ponedjeljak podnijelo ostavke. Ostavku je podnio i izvršni direktor Adi Džemidžić.

O njihovoj sudbini odlučivat će se na Skupštini FK Sarajevo koja će biti sazvana u narednom periodu.