Press konferencija u FKS
0

"Igrači i stručni štab su jedina pozitivna stvar u klubu"

Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
U prostorijama FK Sarajevo u Titovoj 38b danas je održana vanredna konferencija za novinare povodom posljednjih dešavanja u bordo timu. Na konferenciji su se pojavili Nihad Baljak, Senad Merdanović, stručni štab i prvotimci ekipe sa Koševa. U prostorijama kluba bio je prisutan i pripadnik MUP-a KS.

Novinarima se prvo obratio direktor Nihad Baljak. U posljednje vrijeme često prozivani direktor tima sa Koševa rekao je da su od dolaska nove uprave on, Senad Merdanović i Mirsad Alihodžić bili ikebane.

"Nismo se ništa pitali i za postojeće stanje nismo odgovorni", rekao je Baljak. On je rekao da su njemu i njegovom sinu upućene prijetnje, ali da ne zna ko stoji iza toga.

U ime igrača prvi je progovorio Muhamed Džakmić, kapiten FK Sarajevo. On je rekao da je atmosfera u svlačionici dobra iako ima dosta dugovanja prema njima. Govoreći o isplatama Džakmić je kazao da su "stari" igrači primili dvije plate, dok su novi igrači dobili po jednu platu i premiju. Džakmić je dodao da treneri omladinskog pogona i mladi igrači nisu dobili nijednu platu, "što je svima poznato".

Jedan od igrača koji su došli sa novom upravom, Vučina Šćepanović je rekao da je razočaran i da nije znao da se klub poput Sarajeva može dovesti u ovakvu situaciju.

"Od kada sam stigao primio sam platu, premiju i četvrtinu ugovora. Stručni štab i igrači su jedina pozitivna strana kluba", rekao je Šćepanović.

Šćepanovićeve navode potvrdili su Damir Kojašević i Branislav Arsenijević, koji su također došli u toku mandata predsjednika u ostavci Zijada Blekića.

"Došao sam u Sarajevo da osvojim titulu. Obećali su mi da će sve finansijske obaveze prema meni biti ispunjene, ali do toga nije došlo", dodao je Kojašević.

U razgovor se ubacio Alen Avdić. Iskusni prvotimac Sarajeva rekao je da je atmosfera među igračima u svlačionici kao da igraju u Real Madridu. "Igrači se ne žele miješati u dešavanja izvan terena. Štrajka nikada nije bilo, jer nismo imali obraza zbog navijača", rekao je Avdić.

O teškoj situaciji su govorili Adis Jahović i Dženaldin Hamzagić, koji su rekli da im je isključena struja u stanu u kojem zajednički žive i da su tokom noći upaljene svijeće.

Na kraju konferencije novinarima se obratio Mirza Varešanović, trener bordo tima, koji je rekao da nije želio iznositi prljav veš u javnost, ali da je sada doveden pred zid.

"Sa Blekićem sam imao odličnu saradnju dok se nije umješao Mustafa Dučić a on je od mog dolaska protiv mene. Nisam dozvolio da mi se iko miješa u posao i da mi određuje ko će igrati", rekao je Varešanović.