Liga prvaka
53

Totti najavio okršaj bivših saigrača Džeke i Salaha: Bili su nevjerovatan tandem

N. K.
Totti, Salah i Džeko u dresu Rome (Foto: EPA-EFE)
Totti, Salah i Džeko u dresu Rome (Foto: EPA-EFE)
Legendarni Francesco Totti i Walter Sabatini s nestrpljenjem očekuju okršaj bh. napadača Edina Džeke i Egipćanina Mohameda Salaha u sutrašnjem duelu Lige prvaka između Intera i Liverpoola.
Salah, Džeko i Totti igrali su dvije sezone zajedno na stadionu Olimpico između 2015. i 2017. godine. Egipatski reprezentativac je postigao 34 gola u 83 utakmica za Vučicu prije nego što je prešao u Liverpool 2017. godine.
"Oni (Džeko i Salah) su bili tako jaki zajedno. Nevjerovatno napadačko partnerstvo. Nije slučajno da je Džeko postigao toliko golova zahvaljujući Salahovim asistencijama i postao najbolji strijelac Serije A s 29 golova", rekao je Totti za La Gazzetta dello Sport.

Tu Romu, u kojoj su bili i Alisson, Antonio Rudiger, Radja Nainggolan, Lucas Digne, naš Miralem Pjanić, Daniele de Rossi i Wojciech Szczesny, izgradio je Walter Sabatini, koji je sada sportski direktor Salernitane.

"Salah je postao ubitačan strijelac u Liverpoolu, siguran sam da će biti nevjerovatno vidjeti ih kako igraju sutra. Nakon što sam doveo dva igrača poput njega i Džeke, još više sam zavolio svoj posao. Uvijek sam znao da je Salah mogao postići mnogo golova. Sada ima više prostora. U Italiji je imao i defanzivne dužnosti, ali je uvijek imao karakteristike da konstantno postiže golove", rekao je 66-godišnjak za Gazzettu.

Salah je postigao 148 golova u 229 nastupa za Liverpool. Roma je sezonu 2015/16. okončala na trećem mjestu nakon što je Rudija Garciju zamijenio Luciano Spalletti sredinom sezone. Bili su viceprvaci Serije A u sezoni 2016/17., a Džeko je osvojio priznanje najboljeg strijelca s 29 ligaških golova.